Ny administrasjonsleder i Norges Kristne Råd

Håkon Sigland er ny administrasjonsleder. – Jeg gleder meg til å være en støttespiller og bidragsyter til at vi kommer nærmere Jesu bønn om at vi alle skal være ett. (Foto: Det Norske Baptistsamfunn)

Håkon Sigland er ansatt som administrasjonsleder i Norges Kristne Råd og tiltrer i stillingen i januar.  Sigland har lang erfaring innen økonomi og administrasjon og kommer fra stillingen som økonomileder i Det Norske Baptistsamfunn. Håkon Sigland har både lokal, nasjonal og internasjonal erfaring fra arbeid som pastor, menighetsveileder, studentrådgiver og de siste femten årene innen økonomi og administrasjon.

Sigland håper å kunne bruke sin erfaring og kompetanse til å tjene kirkefellesskapet.

– Norges Kristne Råd er en spennende organisasjon i skjæringspunktet mellom teologi, politikk og dialog, og å arbeide der ser jeg som svært meningsfullt. Mitt ønske er at jeg med min erfaring og kompetanse kan tjene NKR og fellesskapet av kirker i Norge på en god måte, sier Håkon Sigland.

Bevandret i kirke-Norge

Håkon Sigland kjenner Norges Kristne Råd sitt arbeid godt, og har sittet i flere utvalg hos oss. De siste årene har han etter mange år som medlem vært leder i Religionspolitisk utvalg. Tidligere har han vært leder av styringsgruppa for Global info og var også med i det som da het Norsk økumenisk ungdomsforum.

– Med god kjennskap til kirke-Norge har Sigland med seg et verdifullt økumenisk blikk inn i stillingen, sier Erhard Hermansen. Foto: Gjermund Øystese.

– Med Håkon Sigland får vi en person med en variert og bred erfaring innen organisasjonsutvikling, økonomi og administrasjon. Med god kjennskap til kirke-Norge har han med seg et verdifullt økumenisk blikk inn i stillingen, sier generalsekretær Erhard Hermansen i Norges Kristne Råd.

Bred kompetanse

Sigdal han i tillegg solid erfaring med digitale systemer og systematisk internkontroll, HMS- og HR rådgivning, samt større utredningsarbeider og rapporteringer.

– Vi er også glad for at vi kan gjøre nytte av hans kompetanse på det religionspolitiske området. Dette blir et spennende samarbeid, sier Hermansen.

Sigland løfter blikket enda et hakk.

– Jeg gleder meg til å være en støttespiller og bidragsyter til at vi kommer nærmere Jesu bønn om at vi alle skal være ett.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!