BELYSER slaveri på refleksens dag

I dag er det refleksens dag med fokus på det å være synlig i trafikken. I den anledning lanserer Global uke en refleks som ikke bare synliggjør mennesker, men som belyser moderne slaveri.

Global uke mot moderne slaveri har gjennom det siste året fått utviklet en hel del nye ressurser. En av disse er en refleks som vi ønsker å bruke for å kommunisere vårt budskap og belyse problematikken rundt moderne slaveri.

Ved å bruke denne refleksen gjør du det mulig å få øye på noe som ikke synes så godt. Du vil selv synes bedre i mørket. Samtidig bidrar du til å sette søkelys på en stor urett: At mennesker rundt om i verden og her i Norge blir grovt utnyttet til andres fortjeneste. 

Vår tids former for slaveri bryter med menneskerettighetene og utestenger mennesker fra et verdig og fritt liv. Det må vi gjøre noe med – sammen! 

– Hvert år arrangeres Global uke for å kaste lys på moderne slaveri, så vi kan se problemet og gjøre noe med det. Slik refleksen gjør synlig og hindrer ulykker, vil vi forebygge utnyttelse, stanse menneskelig lidelse og femme rettferdighet. Takk for at du også er med, sier prosjektleder for Global Uke, Elin Finnseth Sæverås.

Prosjektleder Elin med den nye refleksen

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!