Planleggingsmøte: Jul med flyktninger

Flerkulturelt kirkelig nettverk i Norges Kristne Råd inviterer til idemyldring om advent/jul for og med flyktninger.

Etter to år med pandemi, brøt krigen ut i Europa da Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022. Tusenvis av mennesker er drept, og millioner er på flukt til nabolandene i området og i hele Europa. Norge og de fleste Europeiske land tilbyr midlertidig kollektiv beskyttelse til de ukrainske flytninger. Flere av dem er nå bosatt i norske lokalsamfunn. Men en god del Ukrainske og andre flyktninger fortsatt befinner seg på mottak. Bosatt eller på mottak, Ukrainere og alle andre flyktninger lever med traumer, savn, sørg og tap samtid de strever å tilpasse til hverdagslivet her.

Kirkene og de kirkelige aktører bidrar med å legge til rette ved å tilby felleskap, sosialisering og arena for felleskap, språkopplæring og praksis, samt psykososial støtte – hjelp til å bearbeide tap, sorg, savn, frykt, samt til å håndtere de nye, krevende omstendighetene (et nytt land, et nytt språk og kultur).
Advents- og juletiden er en fin anledning å lage arenaer og møteplass for felleskap, vise omtanke og omsorg, danne nettverk og styrke engasjement for og med flyktninger.

Prosjektet «Jul med flyktninger» er et idemyldring og erfaringsdelingsmøte der vi inviterer kirkefolk til et webinar med eksempler som presenteres til inspirasjon og forslag for bruk i menigheter, og organisasjoner i advent og juletiden.

PROGRAM

-Velkomsthilsen og introduksjon av prosjektet «Jul med flyktninger»
-F. Aleksander Zanemonets, Ukrainsk ortodoksprest, nylig flyttet fra Moskva til Helsinki) Ukrainerne: Hvem er de? Språk, demografi, kultur og historie
-Omar Sadiq, UDI. Situasjonsbilde og prognosene: ankomst, mottak og bosetting
-Advent og jul: praksis og erfaringer


 Norunn Kvamme Bakkebø, leder av Godhet Norge, Godhetstiltak
 Carolina Rau Stuernagel Advent OIC-style
 Heidi Kristine Jørgensen Sammen Grønland, Frelsesarmeen
 Steinar Eraker Kirkes bymisjons juleopplegg ved Steinar Eraker
 Gry Haugen, kommunikasjonssjef i ADRA/adventistene


– Avslutning

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!