Økning til Norges Kristne Råd i forslag til statsbudsjett for 2023

I dag ble regjeringens forslag til statsbudsjett for 2023 lagt fram. Av forslaget går det fram at Norges Kristne Råd får en økning på 400 000 sammenlignet med 2022-budsjettet.

Forslaget til statsbudsjett for 2023 som nå er lagt frem gir Norges Kristne Råd (NKR) 4,3 mill. kr fra Barne- og familiedepartementet (BFD). Generalsekretær Erhard Hermansen er glad for at våre samtaler med departementet om økt bevilgning har ført frem: – Vi er svært glade for at vi har fått en økning i tilskuddet på 400.000 for 2023 budsjettet. Vi opplever at BFD og regjeringen har tatt våre signaler på alvor, blant annet om behovet for økt bemanning. Gjennom dette blir det økonomiske grunnlaget for å arbeide videre med utgangspunkt i NKR sin visjon «Kirkene sammen fremmer liv i fellesskap og forsoning, i kirken og i samfunnet» styrket. Dette vil bidra til at vi kan være tettere på viktige prosesser i samfunnet og lede an i dialogen mellom myndighetene og kirkene. NKR er en brobygger mellom ulike tros- og livssynssamfunn og et kontaktledd mellom trossamfunn og det offentlige, og den gode relasjonen og aktive samhandlingen mellom NKR sine medlemskirker forsterkes fra år til år.

Vi er også glade for at støtten til andre tros-og-livssynssamfunn og til dialogarbeid øker. Dette muliggjør et aktivt og godt livssynsåpent samfunn i en tid hvor vi mer enn noen gang trenger å samarbeide og stå sammen, avslutter Hermansen.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!