Generalforsamling i Kirkenes verdensråd

Temaet for det 11 Assembly of the World Council of Churches, Karlsruhe 2022.

Neste uke arrangerer Kirkenes verdensråd generalforsamling i tyske Karlsruhe. Temaet for storsamlingen er «Christ’s love moves the world to reconciliation and unity» («Kristi kjærlighet beveger verden til forsoning og enhet»).

– Jeg har store forventninger og gleder meg veldig til denne generalforsamlingen. I løpet av en ukes tid kommer deltakerne sammen for å be, feire gudstjeneste og sette retning for kirkenes arbeid de kommende årene, sier generalsekretær Hermansen i Norges Kristne Råd

Generalforsamlingene til KV arrangeres hvert åttende år. For første gang på over femti år skal den i år avholdes i Europa, nærmere bestemt i tyske Karlsruhe.

– I denne fragmenterte og splittede verden er temaet for generalforsamlingen en bekreftelse av troen på at Kristi kjærlighet forvandler verden i Den Hellige Ånds livgivende kraft, sier Hermansen.

Dyster kontekst

Fra Norges deltar over 30 personer. Berit Agøy, styreleder, og Erhard Hermansen, ser frem til generalforsamlingen.

Hermansen påpeker at det er en dyster kontekst de møtes i. Han forventer at situasjonen i Ukraina og Den russiske-ortodokse kirkes holdning til krigen kommer til å sette preg på generalforsamlingen. Pandemien preger fortsatt store deler av verden.

– I alle verdensdeler er mennesker på flukt. Det er krig, konflikt, matmangel, sultkatastrofer, og klimaendringer. Det er også en overhengende fare for økonomiske krise. Hva gjør dette med oss? Hvordan skal vi håndtere det? Å møtes som et globalt, økumenisk kirkefellesskap er en mulighet for oss til å respondere på disse spørsmålene i fellesskap. Sammen kan vi være med å løfte håpets kraft i vår felles tro, sier han til avisen Vårt land.

Verdens kirker samles

I løpet av dagene blir det også både regionale samlinger (for vår del europa) og konfesjonelle samlinger, hvor de ulike kirkesamfunnene møtes. Temaene som skal drøftes står alle i sammenheng med det overordnede temaet: «Kristi kjærlighet beveger verden til forsoning og enhet».

Mer informasjon

Live streaming av arrangementer under generalforsamlingen finner du her!

Les mer om generalforsamlingen på Kirkenes Verdensråd

Her er en oversikt over noen av temaene som tas opp

Se presentasjon av høydepunktene under generalforsamlingen

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!