Flyktningsituasjonen: Norges Kristne Råd med brev til statsminister og justisminister

Norges Kristne Råd har sendt brev til statsminister og justisminister med oppfordring til å intensivere hjelpen i Ukraina og ta imot flere flyktninger.

Les hele brevet

Sammen ønsker vi å uttrykke en sterk felles bekymring og oppfordrer norske myndigheter til å intensivere arbeidet med å hente flere ukrainske flyktninger.

Vi mener det ligger et stort ansvar på myndighetene i å intensivere arbeidet med å hente flere Ukrainske flyktninger, sikre tilbudet for de som ønsker å komme, og medisinsk behandling som følge av krigshandlinger. Vi vet at mange vil være så nær hjemlandet som mulig, og at det er usikkert hvor stort antallet flyktninger som kan forventes til Norge. Men med tanke på behovene som finnes ser Norges Kristne Råd med bekymring på hvor få personer den norske stat har hentet til Norge, og på vegne av kirkene ber vi myndighetene intensivere arbeider for å hente flere ukrainske flyktninger.

Vi gjør dem også oppmerksomme på det prisverdig store engasjementet i menighetene i hele landet.

I de fleste tilfeller går de gjennom etablerte hjelpeorganisasjoner, men vi har også sett at noen på egenhånd har tatt initiativ til å velge ut og transportere flyktninger til Norge. I brevet er vi tydelige i vår oppfordring til menighetene om å kanalisere hjelpen gjennom etablerte hjelpeorganisasjoner.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!