Sjekk politiattester!

Den 8. mai i år, kunne vi lese hvordan NRK avslørte at majoriteten av nye fotballtrenere i Oslo, ikke sjekkes for om de er tidligere overgripere. Oslo har drøyt 50 fotballklubber med barne- og ungdomslag. Disse har engasjert over 600 nye trenere, hjelpetrenere og lagledere. Men i bunken av utstedte politiattester, fant NRK bare 260 av dem. Det betyr at minst 300 av Oslos nye fotballtrenere ikke har vist, eller sendt inn politiattest til sine idrettslag. Kan vi da være sikre på at barna som sendes til fotballtreningene er trygge?

Og hva med våre menighetsfellesskap? Våre kirker? Er situasjonen den samme der?

Etter korona-pandemien og nå med en strøm av Ukrainske flyktninger, anbefales det å friske opp de gode rutinene for innhenting av politiattest for kirkers og menigheters frivillige og ansatte. Politiattestordningen er det viktigste og eneste formelle kravet som skal kunne beskytte barn og unge mot seksuell trakassering og overgrep.

Klar oppfordring

VAKE – kirkelig ressurssenter mot seksuelle overgrep og Norges Kristne Råd, vil være tydelige i vår oppfordring til alle nye frivillige og ansatte, og alle frivillige og ansatte som allerede jobber med barn og ungdom, om å levere politiattest. Dette er et viktig ledd i å skape trygge rom i våre sammenhenger, i å forebygge seksuelle overgrep og grenseoverskridende atferd.

Vi anbefaler at man sjekker ut om alle frivillige og ansatte har levert inn politiattest, eventuelt at man ber om nye attester, dersom det er lenge siden sist de ble sendt inn. Dette kan f.eks. gjøres for alle frivillige og ansatte på samme tid. 

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!