Echo – fra kaffekopp til tverrkirkelig samarbeid i Vennesla

En melding på messenger i september førte til en kaffikopp på bakeriet Fabriken i Vennesla – koppene ble mange og drømmer om tverrkirkelig ungdomssarbeid delt.

I slutten av april arrangeres tverrkirkelig ungdomsfestival.

– Vi kjente begge lysten til å være med å gi ungdommene våre ei bærekraftig tro inn i livet, og en opplevelse at det å være en kristen er et godt valg. I vår egen ungdom ligger mange gode minner om ulike arrangementer vi var med på som hjalp oss i å bli kjent med Jesus og vokse i troa. Dette ønsker vi å gi videre, sier Dagrun C. Strandberg og Anne Sofie K. Førde, som deltar i arbeidet.

Ungdomsarbeid står sterkt

Samlet: Ungdommer i Vennesla er samlet til tverrkirkelig samarbeid.

Vennesla kommune er ei bygd med mye ungdomsarbeid. Både idrett, kultur og kristne aktiviteter. Så muligheten for ungdommer flest er at de har anledning til å være sosiale og finne sin aktivitet.
– Samtidig har to år med korona og nedgang i ungdomsarbeid nasjonalt trigget oss til å satse på noe stort for ungdommene, sier de to.

Det store nye de sikter til en nystartet ungdomskonferanse som går av stabelen 29.-30. april. Konferansen har fått navnet Echo som kom ut av en brainstorming med ungdommer.

– Tanken bak navnet var at vi ønsker å være et ekko av Jesus, og tema denne gangen blir “Avtrykk”, sier Strandberg.

Tverrkirkelig

Echo er et tverrkirkelig arrangement der Filadelfia, Frikirka, OKS, Norkirken og Den norske Kirke er representert. Ungdomsledere og noen ungdommer fra hver menighet har vært samlet flere ganger og planlagt sammen. Helgen vil inneholde konsert med Lisa Børud, møter, seminarer, aktiviteter, kafé, bilrebus og mye mer. De ønsker å samle Venneslas ungdommer i Den norske kirke sitt nye kirkebygg som står klar i løpet av våren til ei spennende, minnerik og gøy helg.

– Planen er at dette skal være en årlig konferanse for alle ungdommer i Vennesla. Alderssegmentet vi ønsker å nå er ungdommer og unge voksne mellom 15-30 år. Dette skal være et tilbud der alle er velkomne, og selvfølgelig er det rusfritt. Det vil være mange trygge voksne til stede som bryr seg om ungdommer og som ønsker å være sammen med dem, forteller Førde.

– Vi ønsker å sikte høyt og ha et profesjonelt nivå på de ulike aktørene vi skal samarbeide med, forteller de entusiastisk.

De forteller om et utrolig inspirerende samarbeid mellom ungdomslederne i bygda, hvor de har fått kjenne på at de har et felles mål. Ønske er å gi Jesus til ungdommen.

– Å få snakke sammen og bli kjent på tvers av menighetene, gjør at terskelen for å arrangere andre ting for ungdommen sammen blir lettere etter dette. I planleggingen av denne helga har det å spille på hverandres kvaliteter og bruke alles ressurser samlet vært viktig og veldig givende, sier Strandberg og Førde.


Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!