Global uke kaster lys over uretten

13.-20. november arrangeres Global uke mot moderne slaveri, og vi jobber hele året mot dette.

– I en ustabil og urettferdig verden kan vi være med å belyse uretten, vi kan be, og vi kan være fellesskap som støtter, forebygger og bekjemper utnyttelse. Derfor går kirkene i Norge sammen om Global uke mot moderne slaveri, sier Elin Finnseth Sæverås, prosjektleder i Norges Kristne Råd.

Samarbeid: Styremøte i Global uke.

Nye ressurser
– Det skal være lett å delta. Til årets Globale uke er en derfor del ressurser på plass – og flere nye er under utvikling. Din menighet eller lokale gruppe kan også for eksempel bestille gratis besøk av en ressursperson og søke økonomisk støtte, forklarer Sæverås.

Sæverås vil særlig trekke fram at det til Global uke 2022 utvikles flere nye ressurser spesielt for unge: 

  • En forestilling for og av tweens & teens med sanger, tekster og video-danseinstruksjoner slik at man kan sette den opp lokalt.
  • En symbolgjenstand som «snakkepunkt» for formidling og samtale om endringsmuligheter.

Hun forteller videre at kor og grupper kan øve inn stykket Frihetens time eller sette det opp med profesjonelle musikere og solist. Preken- og bønneressurser til de to aktuelle søndagene er på vei.

Medio september blir det en inspirasjonssamling for lokale arrangører og alle andre interesserte.

Generalsekretær, Erhard Hermansen, og prosjektleder for Global uke, Elin Finnseth Sæverås.

Fremme endringer sammen

Både pandemien og krigen i Ukraina har aktualisert tematikken og forsterket driverne som tvinger mennesker ut i utnyttelse. Medmennesker i vår egen nærhet og rundt om i verden utfører arbeid og tjenester under vilkår som bryter med deres verdighet og grunnleggende menneskerettigheter.

– Vi kan kjenne på avmakt. Men som troende kan vi be om Guds hjelp til å flytte blikket over på hva vi kan gjøre og det er faktisk mye, sier generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen.

– Vi kan starte med å kaste lys over uretten, be, og utforske hvordan vi kan være fellesskap som støtter, forebygger og bekjemper utnyttelse. Til sammen er vi et stort økumenisk nettverk med hundrevis av menigheter over hele landet og grupper i alle aldre. Når vi ber, lærer mer, og inspirerer hverandre til handling, er jeg er overbevist om at det gjør en forskjell, avslutter han.

Velkommen til å delta, og ta gjerne kontakt. Vi bidrar med informasjon og tips!  

Elin F. Sæverås, prosjektleder, Norges Kristne Råd efs@norkr.no tlf. 93 44 1915
Erhard Hermansen, generalsekretær, Norges Kristne Råd erhard.hermansen@norkr.no

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!