Økumenikkprisen til Helga Haugland Byfuglien

Under rådsmøtet onsdag kveld ble Helga Haugland Byfuglien hedret med Økumenikkprisen 2021 – for sitt langvarige engasjement for kirkelig samarbeid og økumenisk fellesskap. Byfuglien har vært en pionér som kvinnelig biskop og preses og har vært en samlende leder og brobygger.

Samlende

– Haugland Byfuglien har vært en samlende leder i det økumeniske fellesskapet, en brobygger og kirkeleder som vi har satt stor pris på. Som preses i Den norske kirke og styremedlem i Norges Kristne Råd gjennom mange år, har Haugland Byfuglien spilt en viktig brobyggerrolle i Norges Kristne Råd i vanskelige spørsmål, sier generalsekretær Erhard Hermansen i NKR.

Her trekkes også frem Byfugliens rolle i håndteringen av spørsmålet om likekjønnet ekteskap, og presiserer at hennes «milde, kloke og lyttende holdning er mye av grunnen til at kirkene i Norges Kristne Råd har møtt endringene i Den norske kirkes syn på likekjønnet ekteskap på en respektfull og dialogisk måte».

– Stor ære

– Dette er både overraskende og overveldende. Det er en stor ære å ta imot denne anerkjennelsen fra Norges Kristne Råd, uttalte prisvinneren selv, Helga Haugland Byfuglien.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!