Vi ber for Afghanistan

Norges Kristne Råd inviterer medlemskirker og troende over hele landet til felles bønn for det Afghanske folk som trues av vold og forfølgelse.

– Mennesker som i tiår har lidd under militær konflikt, korrupsjon og dårlig styre, har igjen blitt kastet ut i frykt og uro som resultat av de siste dagenes dramatiske utvikling, sier generalsekretær, Erhard Hermansen i Norges Kristne råd.

Han ser med ekstra stor bekymring på situasjonen til kvinner og jenter i Afghanisten.

– La oss be for at kvinnene får beholde sine rettigheter, slik de har blitt lovet av myndighetene og det internasjonale samfunnet. La oss be om at deres frihet og ambisjoner igjen ikke vil krenkes, men at de får ha frihet og ambisjoner og mulighet til å ta utdannelse.

Situasjonen i Afghanistan er nå så prekær at opprørsstyrkene kontrollerer store – og stadig større – territorier. Innbyggerne lider under overgrep og vold – og tusenvis sendes på flukt.

– Vi ønsker å appellere til autoriteter i Afghanistan og andre deler av verden – be om at de må sørge for trygghet for det afghanske folk – inkludert de som har måttet rømme landet i frykt for vold og forfølgelse.

Bønn for Haiti

Dødstallene stiger etter jordskjelvet på Haiti. La oss ta befolkningen på Haiti med i våre bønner.

– Vi ber også for de som er igjen er rammet av stort jordskjelv på Haiti, for at den humanitære situasjonen ikke forverres ytterligere av stormen som truer, og for at organisasjoner og hjelpearbeidere når fram med hjelp til den rammede befolkningen.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!