Vi markerer Skaperverkets dag

I forbindelse med Verdens miljødag 5. juni, markerer vi Skaperverkets dag. Søndag 6. juni feires grønne gudstjenester over hele landet. Les om Skaperverkets dag og finn inspirasjon og forslag til grønn liturgi, grønn bønn og grønne salmer!

FELLES ANSVAR: – Delta i markering av Skaperverkets dag.

Generalsekretær Erhard Hermansen i NKR, er ikke i tvil om kirkenes viktige rolle i klimakampen:

– I møte med klimautfordringene er det helt nødvendig med brede allianser og samarbeid, og i denne dugnaden skal kirkene bidra med sitt.

Til helga markerer kirker over hele landet Skaperverkets dag – noen legger også markeringen til andre dager, men ofte males gudstjenesten grønn påfølgende søndag, som nå blir 6. juni.

– På den måten kan vi vise at vi tar klimautfordringene på alvor. Og vi oppfordrer menigheter over hele landet til å delta i markeringen, sier Hermansen.

Handling for skaperverket

Han er overbevist om en ting: – Å ta forvaltning av skaperverket på alvor, det er å ta evangeliet på alvor.

– Å forkynne om ansvaret vi har for å forvalte skaperverket, ivaretar samtidig budet om å elske sin neste som seg selv. Mennesker lider under klimaendringene, og det er slett ikke vi som merker dem først. Vi har et ansvar for å gjøre det vi kan for å forhindre lidelse som følge av klimakrisa. Og det at klimaendringene er menneskeskapt er nå hevet over enhver tvil. Dette bør alle kirkene ta innover seg, sier han.

Ressurser

Les om Skaperverkets dag! Vi har samlet ressurser til gudstjeneste, bønner, salmer og liturgi!

For mer inspirasjon ta også en titt på vår nye satsning GrønnØkuBlogg

Les også artikkelen Vi ødelegger skaperverket, av MKNU

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!