Bønnedag for India 7. mai

Sammen med preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit, ber generalsekretær Erhard Hermansen og styreleder Berit Hagen Agøy i Norges Kristne Råd om forbønn for India.

– Situasjonen i India er hjerteskjærende, og nå er det tid for å be og å vise vår solidaritet og støtte, oppfordrer kirkelederne.

Fredag 7. mai går kirkene i India sammen om en nasjonal dag for bønn og faste i solidaritet med alle som lider. Det økumeniske kirkerådet i Asia og Kirkenes verdensråd oppfordrer kristne over hele verden til å be sammen med inderne og til å støtte de syke og sørgende.

Felles bønnedag

Generalsekretær Erhard Hermansen i Norges Kristne Råd oppfordrer norske kirker og trossamfunn til å be i fellesskap med kirkene i India og kirker over hele verden.

– Vi går sammen med India i bønn midt i lidelsen og savnet etter de tusenvis av liv som har gått tapt i landet. Vi ber for alle som er syke og lider, for alle de som har mistet sine kjære. Vi ber for helsepersonell som bærer en en stor byrde under pandemien, sier Hermansen.

I India har antallet smittede av Covid-19 gått dramatisk opp til over 18 millioner. En økning på over 30.000 tilfeller bare de siste sju dagene viser ingen tegn på at det roer seg med det første. Medisinske eksperter tror i tillegg at det reelle tallet er enda høyere, ettersom rapporterte tilfeller fra landlige områder er mangelfull.

Les mer: Lament and hope will be expressed during Day of Prayer and Fasting for the healing of India

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!