Kirke på nye måter gjennom E-sport

Midt i pandemiåret 2020 starter Frelsesarmeen på Haugenstua opp et nytt ungdomstilbud i Groruddalen. Hva er ungdommene her i området opptatt av? Hva er de interessert i? Hvor kan vi møte dem?

Innkjøp av datautstyr og satsning på e-sport var svaret for Frelsesarmeen på Haugenstua. Dette skjer bare et halv år etter at korpset er etablert, og midt i en situasjon der mye annet i kirken og samfunnet er i hvilemodus, og vi alle preges av økt isolasjon.

Pionerånden ser vi tydelig gjennom ord, visjoner og handlinger.

Vi tror flere kan bli inspirert av den viljen og evnen Frelsesarmeen og initiativtakerne her har vist ti å tenke nytt, gjøre modige valg og ikke minst lytte til de behov som finnes i nabolaget.

Prosjektleder Kjetil Sigerseth har snakket med Tonje Madeleien Ringvold i Frelsesarmeen som er en av lederne i arbeidet. Vi har også lagt ut en egen video laget av TV-Inter. Her blir vi enda bedre kjent med ungdommene og det de gjør sammen.

Disse ressursene ligger også tilgjengelig på ressurssiden med norske fortellinger.

Vi anbefaler også den utfyllende artikkelen fra Krigsropet (nr. 44/2020) med tema Inntar den digitale slagmarken. Artikkelen tilgjengelig på artikkelsiden til kirke på nye måter. Hovedbildet over dette innlegget er hentet fra artikkelen (Foto: Per Christian Lind/Hyperredink), det gjelder også bildet under.

Det veksles raskt mellom dyp konsentrasjon og munter kommunikasjon i løpet av en gamingkveld på
Stig gård. (Foto: Petter Berntsen/Frelsesarmeen)

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!