Global uke 2021 – «Se det i øynene»

Koronapandemien har dessverre gjort Global uke mer relevant enn noensinne. Pandemien har ført tusenvis av mennesker ut i økonomisk desperasjon. En følge av dette er en merkbar økning i tvangsarbeid, barnearbeid, og seksuell utnyttelse – utnyttelsesformer som allerede preget livene til millioner av mennesker. Utviklingen har gått feil vei det siste året og bremser progresjonen for å nå bærekraftsmålene.

Elin Finnseth Sæverås på Global Uke 2019

– Det er lett å delta i Global uke. Og det gir mening, fordi det handler om nestekjærlighet, fordi det kan hjelpe oss å bedre forstå hva vi kan gjøre for å forhindre at noen grupper behandles som annenrangs til andres fordel, sier prosjektleder i Global info Elin Finnseth Sæverås. 

Jesus adresserte urett han så rundt seg, på vegne av de som samfunnet glemte eller behandlet dårlig. Som kirker kan og må vi bruke mulighetene vi nå har til bidra til likeverdig behandling av medmennesker og at utviklingen går i retning av en mer rettferdig verden. 

Å markere Global uke mot moderne slaveri er en slik mulighet – en mulighet til å sammen våge å se i øynene den utnyttelse som skjer, dele kunnskap og finne ny tro på at det gjør en forskjell når vi tar del. 

Ingunn Ulfstein, daglig leder i Pinsebevegelsen

– Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv», skrev Øverland i sin tid. I dag rammes tusenvis av mennesker over hele verden av den urett som blir benevnt som «moderne slaveri». Hvem hadde vel trodd at slaveriet skulle gjenoppstå i en like, ja, kanskje mere brutal form enn tidligere. Slaveriet har ingen nedre aldergrense og rammer like mye barn som voksne. Det er vanskelig å forestille seg hva noen blir utsatt for og hvilke krefter som er i sving. Det er derfor høyst nødvendig med en sterk motkraft. Kirkene sammen kan være den motkraften. I Pinsebevegelsen er vi glade for å stå opp mot uretten og være med på «Global uke mot moderne slaveri, sier Ingunn Ulfsten som er daglig leder i Pinsebevegelsen.

Mottoet for Global uke 2021 er «Se det i øynene» og går av stabelen 14.-21. november. Finn ut mer om hvorfor og hvordan dere kan delta i uka på Global uke og hør Niels Fredrik Skarre og Valborg Orset Stene fortelle hvorfor de deltar HER.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!