Åpner opp for 100 personer uavhengig av stoltype

Regjeringen presenterte i ettermiddag de nye reglene for arrangementer. I tillegg til å skrote regelen om fastmonterte seter, åpner regjeringen for arrangement opp til 100 personer uavhengig av stoltype forutsatt at man har ordninger for fast tilvising av plass.

– Vi er selvsagt svært glad for at vi endelig får bort regelen om fastmonterte seter. Denne regelen har både vært ulogisk og en klar forskjellsbehandling, og dette er noe vi har arbeidet for å få endret siden den ble gjort gjeldende for oss i november, sier generalsekretær Erhard Hermansen.

Regelen blir erstattet med en regel om fast tilvising av plass. –  Fast tilvising av plass er i tråd med forslag vi har kommet med og er allerede en godt innarbeidet praksis i svært mange kirker, sier Hermansen. 

– Vi er også glad for endring i forskriften som gjør at antallet som nå kan samles øker til 100. Når antallet har vært ti har det for de fleste ikke vært aktuelt å gjennomføre fysiske gudstjenester. Nå er vi mange som gleder oss over å kunne samles til fysiske gudstjenester igjen, sier Erhard Hermansen

Tidligere denne uken var barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad ute med takk til tros- og livsynssamfunnene. – De har gjort en fantastisk innsats for at smitte ikke skal spre seg og funnet alternative måter å gjennomføre gudstjenester og samlinger på, så Ropstad til Vårt Land.

Nå er han glad for at det vil mulig å arrangere mer som normalt. – Jeg er stolt over dugnaden som har blitt gjort med å finne digitale og kreative løsninger for å kunne arrangere gudstjenester. Det vil nok være behov for noe av det framover også, men nå er det mulig å arrangere mer som normalt over store deler av landet, sier Ropstad til Dagen i ettermiddag.

Selv om de nasjonale retningslinjene nå åpner for å kunne samles inn til 100 personer, er det fortsatt skjerpede regler i flere kommuner hvor smittesituasjonen krever det. Det er derfor viktig at lokale kirker og menigheter følger med på og innretter seg etter lokale reguleringer og tiltak. Kommunale myndigheter har ikke anledning til å innføre regler som er mer liberale enn de nasjonale reglene, bare motsatt (jfr. covid-19 forskriften §5a-d)

De nye reglene trer i kraft natt til førstkommende tirsdag (23. februar)

Oppdatert «Smittevernveileder for gudstjenester og kirkelige handlinger» vil foreligge straks covid-19 forskriften er oppdatert. 

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!