#SouthSudanIsCalling

Den 22 februar er det et år siden den revitaliserte fredsavtalen i sør-Sudan kom på plass. I forbindelse med en 10 dagers handlingskampanje for fred, har det kristne rådet i sør-Sudan (SSCC), sivilsamfunnsforumet i sør-Sudan (SSCSF) og kvinnekoalisjonen for fred i sør-Sudan (SSWCP) gått sammen om en fellesuttalelse med et tydelig ønske om en forsterket innsats for fred i landet. 

Befolkningen i sør-Sudan har siden fredsavtalen kom på plass fortsatt å være vitne til voldsspiraler i lokalsamfunn, seksuell og kjønnsbasert vold, internt fordrevne flyktninger, frustrasjon knyttet til veisperringer og tilhørende korrupsjon som har skapt problemer for reisende og humanitærarbeidere. 

Rapporter fra humanitær- og bistandsorganisasjoner bekrefter at fredsavtalen ikke har hjulpet på den humanitære krisen i landet. Alt dette har blitt forsterket gjennom økende sosioøkonomiske forskjeller og en pandemi som bokstavelig talt har ledet landets økonomi i knestående. 

Fellesuttalelsen er klinkende klar på at økende graden av menneskelig lidelse må ta slutt: – Vi griper nå dette øyeblikket til å formane alle våre representanter i fellesskap; religiøse ledere, kvinner, ungdom og sivilsamfunns-ledere over hele landet til å forene seg, heve stemmen og rope etter det folket sårt trenger – fred, sikkerhet og stabilitet for å få slutt på blodsutgytelse og menneskelig lidelse i Sør-Sudan.

Erhard Hermansen sammen med kollegaer fra South-Sudan Council of Churches i Juba i august 2019

-Norges Kristne Råd står sammen med vår søsterorganisasjon i Sør-Sudan og maner til fred. Vi har fulgt fredsprosessen tett og føler et stort ansvar for å støtte våre brødre og søstre i dette skjøre landet. Vi ber om fred og stabilitet for landet, og oppfordrer alle parter til overholde fredsavtalen, og komme sammen om en forsterket innsats for å få en slutt på all menneskelig lidelse, sier Erhard Hermansen.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!