Norges Kristne Råd sine advents- og juleprogram

Korona-situasjonen gjør at kirkene landet rundt må tenke alternativt til det tradisjonelle programmet i advents- og juletiden. – Vi ønsker å være med å spre tro og håp i en krevende tid, derfor har også Norges Kristne Råd forberedt gode digitale arrangement som vi håper vil bety en forskjell gjennom advent og jul, sier generalsekretær Erhard Hermansen.

Kirken har i kriser alltid vært et rom mange søker seg til for trygghet, trøst og fellesskap. Kirkens oppgave er å gi rom for den nærværende Gud i alle livets situasjoner, også i pandemiens tid.

– Sammen med våre medlemskirker lokalt og nasjonalt vil vi gjennom digitale arrangement være med å spre tro og håp i en krevende tid, sier generalsekretær Hermansen.

Du kan se de ulike arrangementene direkte på Norges Kristne Råd sin Facebook-side og på YouTube.

VÅRE PROGRAMMER

SE: Erics videoblogg, del 1

SE: Erics videoblogg, del 2         

SE: Adventskveld fra Betlehem

SE: Erics videoblogg, del 3

SE: Julekort fra hele Norge

SE: Vi synger julen inn

SE: Hele Norge tenner lys

SE: Animasjonsfilm

SE: Julesangen «Julefred»

SE: Erics videoblogg, del 4

SE: Økumenisk julegudstjeneste

Julekort fra hele Norge

I år er det mange julekonserter og andre eventer i førjulstiden som ikke kan arrangeres, derfor har Norges Kristne Råd tatt initiativ til en «dugnad for hele landet» i sosiale medier hvor menigheter, bedehus og andre kristne aktører fra hele Norge stiller opp og bidrar til en stor førjulsevent. 

Dugnaden blir en stor livestream som krysspubliseres på ulike Facebook-sider den 18 desember fra kl 19:00 til 21:00. Sendingen har fått tittelen:

Utviklingsminister Dag Inge Ulstein med familie i studio.

«JULEKORT FRA HELE NORGE»

Det er første gang at så mange ulike kirkelige krefter kommer sammen for å gi sine bidrag til å gjøre førjulstiden litt lysere for alle som føler at julen kan komme til å bli annerledes. Dette blir kirke-Norges nasjonale dugnad nå i førjulstiden.

Det gjøres utrolig mye fint rundt om i menighetene, særlig på den kreative siden. Vi har fått musikalske og kunstneriske bidrag fra svært mange kirkesamfunn, fra Kirkenes i nord til Lindesnes i sør. I løpet av sendingen kommer vi til å vise fram veldig mye av det arbeidet som gjøres lokalt. Dette blir to timer med alle de kjente og kjære julesangene vi vanligvis ville sunget i julen. 

Sendingen bindes sammen fra et studio der vi i tillegg møter spennende gjester for å snakke om jul, juletradisjoner, og om den vanskelige tiden vi er inne i. 

Vi ønsker å skape en sending der vi tar opp aktuelle temaer som folk kjenner på, samtidig som folk kan kjenne seg ønsket, velkommen og få noe av den gode julestemningen som kanskje har druknet litt i årets førjulsforberedelser.

Eric Tryland tar temperaturen på julestemningen og sprer gjerne litt juleglede i adventstiden

Egne program for barn og ungdom

Med Erics videoblogg, som passer tweens i alle aldre, følger vi Eric Tryland gjennom de fire adventsukene. Hans ulike sprell kan du se her på vår YouTube-kanal. Dagen før dagen, lillejulaften lanserer vi også en helt ny animasjonsfilm for den samme målgruppen. Her blir julens glade budskap fortalt på en litt annerledes måte. Vi blir med Josef og Maria til Betlehem og får historien gjenfortalt med et koronaperspektiv. Hvordan klarte de tre vise menn å passe på koronameteren i stallen?

Adventskveld fra Betlehem

Tredje søndag i advent blir det «Adventskveld fra Betlehem». Pastor Erik Andreassen i Oslo misjonskirke Betlehem inviterer gjester til en hyggelig adventskveld i desember. Det blir god musikk ved blant annet Kristin Minde m/band og spennende samtalegjester.

Garness er klare for å synge julen inn

Vi synger julen inn

«Vi synger julen inn» er julesangprogrammet hvor sangere og musikere leder oss i de kjente og kjære julesangene. Søstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad, bedre kjent som Garness gjør en stopp midt i juleturneen for å være med på «Vi synger julen inn».  

«Hele Norge tenner lys»

21 desember er årets mørkeste dag. Vi ønsker å fylle den med lys og varme på nett. Vi oppfordrer derfor alle rundt i Norge til å tenne lys for håpet vi har i Jesus og håpet om lysere tider og poste dette på sosiale medier på FB-arrangementet «Hele Norge tenner lys». Dette skjer mellom 20:00-21:00. 

Økumenisk julegudstjeneste

Thor Haavik gleder seg til å preike på den økumeniske julegudstjenesten

2. juledag ønskes du velkommen til økumenisk julegudstjeneste hvor Farmen-presten Thor Haavik taler. Her deltar en rekke kirkeledere og det musikalske ledes av Inge Andreas Jacobsen med band. Det blir også fremført en helt ny julelåt som handler om året vi har gått gjennom. Kollekten går til Kirkens Nødhjelp.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!