Tid for nominasjon – Ikkevoldsprisen 2021 i Martin Luther Kings ånd

Ikkevoldsprisen i Martin Luther Kings ånd blir delt ut årlig på King-dagen, som i 2021 er mandag 18. januar. Feiring av King-dagen og utdeling av ikkevoldsprisen retter oppmerksomheten mot rettferdighet og fred med ikkevold som redskap. Det er nå åpent for å nominere kandidater til prisen fram til torsdag 10 desember.

Vi deler igjen ut Ikkevoldsprisen i forbindelse med markering av Kingdagen 2021, og ber derfor alle om å spre i sine nettverk at det igjen er mulig å nominere til Ikkevoldsprisen.  Siste frist  er torsdag 10. desember.

Listen over tidligere prisvinnere er lang og til inspirasjon. 

I januar 2015 fikk organisasjonen Changemaker prisen, i januar 2016 fikk sogneprest Ivar Flaten prisen,  i januar 2017 fikk Christoforos Schuff prisen, i 2018 fikk Ervin Kohn prisen,  i 2019 fikk Kvekerhjelpen v/Marit Kromberg prisen og i 2020 fikk Sigmund Hegstad prisen.

Nå legges grunnlaget for prisutdelingen i januar 2021!

Feiring av King-dagen og utdeling av ikkevoldsprisen retter oppmerksomheten mot rettferdighet og fred med ikkevold som redskap. Ved å løfte fram arven etter King Jr. vil vi oppmuntre og støtte dette.

Norges Kristne Råd, Oslofjord Folkehøgskole og Det Norske Baptistsamfunn står sammen om King-dagen og markeringen av Martin Luther King Jr.’s ikkevoldelige forsoningsarbeid.

Om prisen

Ikkevoldsprisen i Martin Luther Kings ånd blir delt ut årlig på King-dagen (tredje mandag i januar) som i 2021 blir mandag 18. januar.

Prisen som er på 10.000 kroner, og et synlig minne, skal tilfalle en person som bor i Norge eller en norskbasert organisasjon, som handler i King jr. sin ånd. Altså arbeider for fred, ikkevold, frihet, rettferdighet, likhet og solidaritet. Prismottakeren må kunne delta i forbindelse med prisutdelingen. Det er ikke et spesifikt krav at det skal være en kristen prisvinner.

Ikkevoldsprisen 2021 deles ut i forbindelse med markering av Kingdagen mandag 18. januar 2021

Nominasjon

Godt begrunnede nominasjoner til Ikkevoldsprisen 2021 sendes til kingpris@baptist.nosenest 10. desember 2020

Les mer om prisen og nominering på http://baptist.no/king/ikkevoldsprisen

Vi er takknemlige for hjelp til å spre det gode budskapet i deres nettverk!

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!