Utfordrer Ropstad i åpent brev

I et åpent brev til barne- og familieminister, KJell Ingolf Ropstad, fremhever Norges Kristne Råd kirkenes viktige bidrag i håndtering av koronasituasjonen. På vegne av medlemskirkene utfordrer vi samtidig statsråden til å anerkjenne nettopp kirkenes innsats i denne tiden.

Alle medlemskirkene stiller seg seg bak brevet.

– Vi opplever at kirkene gjennom hele koronatiden har vært på ballen, men vi synes at Kjell Ingolf Ropstad i for liten grad har vært med på å løfte fram kirkenes innsats, sier Erhard Hermansen, generalsekretær i Norges Kristne Råd (NKR) til avisen Vårt land, som tok saken videre.

Viktig å synliggjøre kirkenes innsats

«Som statsråd med ansvar for kirke- og trossamfunn ønsker vi å synliggjøre for deg våre bidrag i denne krisen», skriver vi i brevet.

– Vi ønsker med dette å tydeliggjøre kirkenes ressurser og viktige samfunnsrolle, understreker Hermansen.

Vi skriver videre at kirkene under pandemien har «… sett muligheter fremfor begrensninger – de har utvist lederskap og tydelighet, og har igjen vist at de står samlet og sterkt når krisen rammer. Kirkene har vært sitt ansvar bevisst og vært rom for trygghet, trøst og fellesskap for det norske folk, selv når kirkedørene har vært stengt.«

Bred kompetanse i kirkene

Hermansen legger til at kirkene har bred kompetanse og menighetsledere over hele landet som møter mennesker som har det krevende. Han sier det er viktig for NKR å synliggjøre kirkenes innsats i offentligheten, og han har forventning om at også statsråden bidrar til dette.

– Dette mener vi statsråden må legge merke til. Han må anerkjenne oss, og vi må ha en som står der sammen med oss.

Ropstad svarer på utfordringen her til Vårt land.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!