Olavsfest med ny vri

Olavsfest er Norges største kirke- og kulturfestival. Den gjennomføres i sin helhet, men i lys av korona situasjonen med en helt ny vri. – Olavsfest er kanskje den festivalen som i størst grad har klart å kombinere en fysisk festival med de smitteverntiltak og restriksjoner som må overholdes, og samtidig være heldigital, sier generalsekretær Erhard Hermansen i Norges Kristne Råd.

Erhard Hermansen har deltatt på en rekke arrangement under årets Olavsfest. Fredag ettermiddag deltok han under Rom for refleksjon med tema «Slik skal dere be», i samtale med med biskop i Tunsberg Jan Otto Myrseth, musikkprodusent og leder i Kirkelig kulturverksted Erik Hillestad og nonne Sheryl Frances Chen ved Tautra Mariakloster.

Erhard Hermansen understrekte rikdommen både i de ulike bønnespråkene og tradisjonene, og ettersom bønn er hjertets samtale med Gud finnes det ikke en rett måte å be på. Samtidig delte han de gode erfaringene med Fader Vår som vår felles bønn. – Slik skal dere be, sa Jesus. Jeg har stått i internasjonale sammenhenger og kjent enhet og fellesskap i det vi ber Fader Vår på våre egne morsmål, sa han. 

ÆRE er tema for årets Olavsfest. – «Ære være Gud» var navnet på salmeboken som jeg vokste opp med. Det er Gud som skal ha all ære. Preses Olav Fykse Tveit understrekte det så rett i sin hilsen til Olavsfest: – Å gi Gud ære gjer vi best ved å bekrefte Guds kjærleik til alt og alle Gud har skapt. «For har Gud elsket oss slik, da skylder også vi å elske hverandre» og «dersom vi elsker hverandre, blir Gud i oss, og hans kjærlighet er fullendt i oss», sier Erhard Hermansen med henvisning til 1. Joh. 4.1.

– I mine første arbeidsår hadde jeg en kollega som i aller høyeste grad hadde oppmuntringens gave, han levde ut bibelordet «kappes om å hedre hverandre» og vi som jobbet sammen med han kjente oss så godt ivaretatt. Han ble et eksempel for meg og oss alle. For, vi trenger hverandre, vi trenger alle å bli løftet og båret, av noen. Jeg trenger deg, og du trenger meg. Enten det er i møte med mennesker et annet sted i verden, i hjørnet av skolegården, på vår arbeidsplass, eller hvor vi enn er, eller hvem vi er. Og jeg trenger å bli båret av Gud. 

Erhard Hermansen tror dette blir den Olavsfest som når flest mennesker, og håper også at mange ser hvor flott arrangement dette er og legger turen til Trondheim neste år. 

Olavfest går av stabelen mellom 28 juli og 3 august. Alle arrangement under Olavsfest kan du se på: www.adressa.no/olavsfest

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!