Veileder for sommeraktiviteter

Fra 15. juni blir det anledning til å avholde arrangementer med opp til 200 deltakere, avhengig av smittesituasjonen.

Barne- og familiedepartementet kunngjorde 16. juni at barn og unge under 20 år som deltar på sommerleir og liknende ikke trenger å overholde regelen om 1 meters avstand under leiren. Unntaket omfatter også «de som står for arrangementet». Enmetersregelen gjelder heller ikke på andre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge. 

Les: Nærkontakt blir lovlig på sommerleir

Folkehelseinstituttet oppdaterer stadig sine smitteveiledere.

Her ser du oppdatert informasjon fra Folkehelseinstituttet om arrangementer og sommeraktiviteter for barn og unge av lengre varighet.

– Viktige møteplasser

Norges Kristne Råd er glade for at Folkehelseinstituttet tar situasjonen på alvor og har laget konkrete råd og regler for sommersesongen. På den måten kan barn og unge få dra på sommerleirene de har gledet seg til.

– Sommerleirene er viktige møteplasser for barn og unge. Her møter de andre unge med like interesser, de får gode opplevelser og danner nye relasjoner. Jeg håper at alle våre medlemssamfunn bruker rådene fra Folkehelseinstituttet, så barn også i år kan dra på sommerleirer og andre aktiviteter innenfor trygge rammer, sier generalsekretær i NKR, Erhard Hermansen.

Se vår Smitteveileder for aktiviteter for barn og unge i Norges Kristne Råd sine medlemskirker

Se også sjekklisten for godt smittevern i forbindelse med arrangementer for barn og unge av lengre varighet.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!