Webinar om mobbing i kirken

Tirsdag 19 mai arrangerte Norges Kristne Råd et webinar om mobbing sammen med Kirkerådet i Den norske kirke. Bakgrunnen for webinaret er at vi ser at mobbing også forekommer i kirken.

På seminaret deltok et bredt spekter av aktører med innspill

Med webinaret ønsket vi derfor å belyse temaet mobbing og hva det betyr for arbeidet med barn og unge i kirken.

Se webinar her!

Hvordan kan kirken forebygge mobbing? Hva kan menighetsansatte og frivillige gjøre? Hva bør de være bevisst på? Hva skal en gjøre når en oppdager mobbing?

Vi ser også at kirken kan være et fristed for noen som opplever mobbing på skolen eller andre arenaer. 

Bredt spekter

I seminaret var det et bredt spekter av aktører som hadde innspill. Erhard Hermansen startet det hele med å peke på viktigheten av barnekonvensjonen og barns rettigheter. Så tok Kjersti Langås Hvalen (kapellan i Sinsen menighet) over stafettpinnen. Hun snakket om hvorfor vi er nødt for å snakke om mobbing i kirken. Anette Gausdal tok oss så inn på hva mobbing er og hva barn selv forteller om mobbing. Anette jobber i Blå Kors som drifter nettsiden snakkommobbing.no. Videre tok Kjellaug Tonheim Tønnesen fra Barnevakten oss med inn i det digitale landskapet og hvordan nye former for mobbing ser ut. Det er mye skjult mobbing som er vanskelig å få rede på, derfor er Barnevaktens perspektiver og innsikt nyttig for de som kanskje ikke er like oppdatert på mediefronten.

Viktig tema i kirken

Så fikk vi et veldig innsiktsfullt innspill fra Bodil Jenssen Houg (Mobbeombud i Viken fylke) som delte om hvor viktig det er med inkludering, holdninger og trygge voksne for å forhindre mobbing. Vi må jobbe med å innføre en kultur som ikke aksepterer krenkelser.

Hele bøtteballetten ble avsluttet av Vera Djapic Oosterkamp som er ungdomsarbeider i FUNK – Fjell Kyrkje. Hun pekte på viktigheten av at vi elsker hverandre slik Jesus elsket oss. Når det er fundamentet vil det være vanskeligere å mobbe.

Webinaret gav innsikt i temaet mobbing. Det er likevel mange del-tema som vi kunne gått dypere i. Vi skal nå jobbe videre med tematikken og se på hvordan vi kan lage fremtidige seminarer som kan gi ungdomsarbeidere og menighetsansatte enda bedre verktøy for å forebygge at mobbing skjer.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!