Flerkulturell Pinsefestival 2020

2. pinsedag, 1. juni kl. 12 arrangeres Pinsefestivalen for syvende gang. I år blir festivalen arrangert på nett – som gudstjeneste med et mangfold av musikk og mennesker. Vi oppfordrer også dere alle til å sende inn en hilsen om pinsen!

Dessverre er det ikke mulig for oss å arrangere denne festivalen på St. Hanshaugen slik vi pleier å gjøre. På grunn av koronasituasjonen blir derfor årets festival i en litt forkortet digital versjon. Men fortvil ikke; musikk, gudstjeneste og mangfold vil fremdeles prege denne dagen i digital versjon fra Mortensrud kirke.

Følg oss på Facebook-siden til arrangementet!

Møteplass for mangfoldet

Målet med arrangementet er å skape en møteplass for den mangfoldige kirkefamilien i Norge og samtidig synligjøre migrantmenighetene.

Pinsefestivalen er en unik mulighet til å gjenoppleve pinsen der kulturelt og språklig mangfold forenes i kristen tro gjennom Den hellige ånd. Festivalen bidrar til fellesskap på tvers av kulturer og konfesjoner. Den har også en større samfunnsnytte gjennom sitt fokus på kulturdialog, mangfold, integrering og inkludering.

Hva er pinse for deg?

I år skal arrangementet løfte fokuset på pinse og pinsedagens betydning for den verdensvide kirke. Velkommen til en digital pinsefest der kjærlighet og vennskap framheves!

Under arrangementet bes om kollekt til flyktningarbeid. Egil Svartdahl skal holde tale, og så får vi hilsener fra ulike kirkeledere, pinsetekst skal leses på ulike språk, opplegg for barn og pinseglad sang og lovsanger. I år er tema «Hva er pinse for deg?». Arrangementet skal løfte fokuset på pinse og pinsedagens betydning for den verdensvide kirke.

Pastor Egil Svartdahl skal holde tale, og så får vi hilsener fra ulike kirkeledere og sanginnslag fra «Jesus is Lord».

Kom bli med og bli med i det kristne fellesskapet av kirker på vår digitale plattform!

Send hilsen!

Festivalen oppmuntrer kirker og menigheter til å dele hilsener på Facebook-siden

Del en sang – send en bønn – en velsignelse – eller rett og slett en hilsen om pinsen: Hva er pinsen for dere?

Arrangører

Flerkulturelt kirkelig nettverk i Norges Kristne Råd (hovedansvarlig og initiativtaker) sammen med Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA), Filadelfiakirken, Oslo misjonskirke Betlehem, United Oslo og Storsalen (Pinse for alle), Den norske kirke v/Oslo bispedømme, Beveg Oslo, Jesus is Lord Church, Den Eritreiske evangelisk lutherske kirke i Norge, Ethiopian Evangelical Church in Oslo, Home baptist menighet og Nordic Chinese Christian Church in Oslo. Leder for hovedkomiteen er Lemma Desta.

Mer informasjon kommer fortløpende! Følg med på Facebook!

Kontakt
Lemma Desta,
Koordinator for Flerkulturelt Kirkelig Nettverk i Norges Kristne Råd
Tlf: 23 08 13 04 / 416 70 249
E-post: lemma.desta@norkr.no

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!