– Vår tur til å bære frukt

– En brobygger og kirkeleder som hele det økumeniske fellesskapet vil tjene godt på, sier generalsekretær Erhard Hermansen om nyvigslet preses, Olav Fykse Tveit, etter vigslingsgudstjenesten i Nidarosdomen i dag.

«No er det vår tid. No er det vår tur. No er det vi som skal bere frukt,» slik avsluttet Olav Fykse Tveit prekenen sin.

Generalsekretær, Erhard Hermansen, har stor tro på at Fykse Tveit er rette mann til å lede kirken.

– Med hans unike økumeniske erfaring fra arbeidet som generalsekretær i Kirkenes Verdensråd vil han være en brobygger og kirkeleder som hele det økumeniske fellesskapet vil tjene godt på, sier generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen, i en hilsen til nyvigslet preses, Olav Fykse Tveit.

Han forteller om en sterk og fin vigslingsgudstjeneste.

Kirkeledere utenfor Nidarosdomen etter vigslingsgudstjenesten.

«Kristus er stammen»

Her vigsles Olav Fykse Tveit til preses i Den norske kirke. (Bilde: NRK TV)

I talen trakk Fykse Tveit linjer tilbake til 2. verdenskrig og og om vår oppgave som mennesker og som kirke – i vår tid.

«Kristus er stammen i treet med dei mange greiner, greinene med mange menneske som har bore frukt på ulike måtar gjennom historia. Dei har gjort at vi også har evangeliet om Guds kjærleik og bodet om å elske mellom oss, her og i andre kyrkjer rundt omkring.»

– Hvilke frukter håper du skal vokse frem av din presesgjerning?

– Teksten og temaet for søndagens prekentekst gir en formening om oppdraget Jesus gir oss. Vi skal forkynne Guds kjærlighet i praksis. Det er det kirken står for og formidler. Som kirke må vi gjøre det Jesus sier her: vi må se hva som skal vokse og hva som ikke skal vokse, hva som er viktig å gi plass. Men det viktigste er at vi blir værende i Jesu ord på en måte som gjør at det blir tatt i mot og slår rot i oss, og dermed gir oss retning og innhold og håp – både i liv og død, uttaler Fykse Tveit til avisen Vårt land.

«Guds forvalter»

Generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen, leser fra Paulus under vigslingsgudstjenesten i Nidarosdomen 10. mai 2020.

Generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen, var tilstede og leste fra Paulus brev til Titus: «En tilsynsmann er Guds forvalter,» begynte han, og formidlet Paulus tanker om oppgaven.

Hermansen omtaler Fykse Tveit som en samlende person – en som lytter med respekt.

«Du viser en sterk vilje til å leve deg inn i de ulike kirkesamfunnene sitt ståsted. Du er en sann brobygger, og samtidig er du klar på hva du står for, slik du også er en tydelig stemme utad.»

Les hele talen til Fykse Tveit under vigselsgudstjenesten

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!