Nye koronaregler åpner for gudstjenester

I tråd med regjeringens nye smittevernregler vil kirkene gradvis gjenoppta gudstjenester og andre aktiviteter.

Det ble i dag ble klart at regjeringen åpner for arrangementer med inntil 50 deltakere på offentlig sted. De nye reglene forutsetter at en ansvarlig arrangør legger til rette for minst 1 meter avstand mellom deltakerne. Dette gjelder fra 7. mai.

– Det betyr veldig mye, for veldig mange at regjerningen i dag gradvis åpner for at vi som kirker igjen kan møtes til gudstjenester. Samtidig er det nå viktig for oss å sikre at dette skjer på en forsvarlig måte, sier generalsekretær Erhard Hermansen i Norges Kristne Råd

Smittevernveileder

Norges Kristne Råd har de siste dagene jobbet med å ferdigstille en smittevernveileder for kirkene, med tanke på en gradvis gjenåpning av kirkene for gudstjenester fremover.

Hermansen sier at gjenåpning for gudstjenester må skje gradvis og i kontrollerte former slik at vi bidrar til felles innsats for å hindre smitte, derfor er det viktig for oss å få på plass en felles veileder for kirkene.

Veilederen inneholder smittevernregler for hvordan gudstjenester og andre kirkelige handlinger kan gjenopptas på en forsvarlig måte.

Norges Kristne Råd vil i løpet av få dager sende sitt forslag til bransjestandard til departementet og håper på rask tilbakemelding. – Når menigheter har innarbeidet tiltakene for smittevern, kan kirkene åpne igjen, sier Hermansen

Barn og unge

Norges Kristne Råd arbeider parallelt med en veileder for aktivitet for barn og unge i kirkene.

– Selv om kirkene har gjort en stor innsats når det gjelder å flytte gudstjenester over på digitale plattformer, savner vi å kunne møtes til fellesskap i kirkene og gleder oss over at det nå vil bli mulig i samsvar med de retningslinjer som fremkom av pressekonferansen, sier Hermansen.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!