– Vis solidaritet og ta ansvar

Drastiske tiltak er satt i gang for å redusere koronasmitte. – Det er viktige at kirkene følger de anbefaler som blir gitt, og de restriksjoner som blir innført, sier generalsekretær i NKR, Erhard Hermansen.

Oppdatert 14.03.20

Norges Kristne Råd følger nøye med på Folkehelseinstituttets råd og retningslinjer. Vi vil oppfordre alle til å holde seg oppdatert via FHI sine nettsider.

– Det er viktig at kirken deltar i samfunnsdugnaden for å stoppe smittespredningen, og følger råd fra nasjonale, regionale og lokale helsemyndigheter. I mange tilfeller betyr dette å avlyse arrangement, sier Hermansen.

Han understreker at det handler om å opptre ansvarlig og solidarisk.

Ta vare på hverandre

Det er mange som er redde nå. Og han fremhever viktigheten i statsminister Erna Solbergs tale i dag: «Koronaviruset er så smittsomt at vi ikke kan ta på hverandre – men vi skal ta vare på hverandre.»

Det er viktig at vi ikke bare tenker på å beskytte oss selv, men også passer på å følge forholdsregler for å unngå å spre smitte videre med blikk for mer utsatte mennesker enn oss selv.

Vi ber for fellesskapet

Vi ber om fred, ro og styrke for alle som arbeider å avverge krisen. Og minner om at vi må ikke glemme å vise omsorg til hverandre.

Se også Metodistkirkens anbefalinger til menigheter og ansatte

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!