Den Islandske Menighet i Norge blir observatør i Norges Kristne Råd

Den Islandske Menighet i Norge ble på styremøte i Norges Kristne Råd 19. februar innvilget observatørstatus. Den Islandske Menighet i Norge har søkt om observatørstatus, men intensjonen er å søke fullt medlemskap til rådsmøte neste vår.

Foto: Arne Flatin/NRK

– Etter samtaler med Norges Kristne Råd sin generalsekretær var det et enstemmig styre som besluttet at vi ønsket å bli medlem i Norges Kristne Råd, sier sokneprest Inga Hardardottir i Den Islandske Menighet i Norge.

Den Islandske Menighet i Norge hører inn under prostiet Reykjavik Vest i Den Islandske Statskirken.  Den ble formelt stiftet i 1997 og har i dag 6000 medlemmer i Norge og driver arbeid over hele landet.

«Det betyr veldig mye for oss å bli medlemmer i Norges Kristne Råd. Gjennom rådet har vi fellesskap og støtte.» – Sokneprest Inga Hardadottir

Vil søke fullt medlemsskap

– Den Islandske Menighet i Norge er allerede engasjert i Norges Kristne Råd sitt arbeid, blant annet gjennom religionspolitisk utvalg og vi er glad for at de nå går inn som observatører med plan om å søke fullt medlemskap fra neste år, sier generalsekretær Erhard Hermansen i Norges Kristne Råd

– Vi har allerede et godt samarbeid med Den Islandske Menighet i Norge og vi ser frem til enda tettere fellesskap og samarbeid når de knytter seg enda tettere til Norges Kristne Råd og hele den økumeniske bevegelse i Norge, sier Hermansen.

– Betyr mye

Den Islandske Menighet i Norge er en levende kirke for alle islendinger og ett av de viktigste samlingspunktene for mange islendinger. Kirken har også engasjert seg sterk i islandsk kultur i Norge.

– Det betyr veldig mye for oss å bli medlemmer i Norges Kristne Råd, sier Inga Hardardottir. Gjennom Norges Kristne Råd har vi fellesskap og støtte.

– Vi føler det er viktig å fokusere på hva de ulike menigheter har til sammen og at vi er sterkere sammen, sier Hardardottir.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!