Dialogisk menighetskurs

Vi lever i et mangfoldig samfunn der det er spennende å være menighet. I samarbeid med Norges Kristne Råd inviterer Kirkelig dialogsenter i Oslo til Dialogisk menighet-kurs våren 2020.

Kurset gir mulighet for faglig fordypning og praktiske øvelser, og gir en anledning til å lære av andres erfaringer og få impulser til eget arbeid. Det vil bli gitt oppgaver underveis i kurset knyttet til lokalt arbeid.

Kurset vil være på dagtid fra 9.30 til 14.30, og er spesielt tilpasset kirkeledere med fokus på deres rolle for å oppmuntre og initiere lokalmenigheter til å ta del i tros- og livssynsdialog. Kurset forutsetter ikke tidligere dialogerfaring. Det er erfaringsmessig viktig at det deltar minst to fra hvert kirkesamfunn. 

 

Dato og tema for samlingene:

• 14. januar: Introduksjon til kurset. Hva er misjon og hva er dialog? Hvordan møter vi mangfoldet i menighetene og hvilke religionsteologiske valg tar vi i kirkelige handlinger/ samtaler/ forkynnelse? Tros- og livssynsmangfoldet i Norge.

• 10.mars: Kommunikasjons- og intervjuøvelser. Lyttende teologi. Kristen antijudaisme.

• 4.-6.mai: Studietur (nærmere informasjon kommer) Hvordan kan vi legge til rette for dialogiske aktiviteter i egen sammenheng?

• 11.juni: Hvordan gå frem i forhold til dialogisk arbeid i menigheten? Hvordan kan man som leder følge opp dialogarbeidet i menighetene/kirkesamfunnet? Øvelser som kan brukes i trosopplæring.

 

Kurset går over tre dager med en studietur. Pris for kurset er kr 3.000.
Påmelding innen 3. desember til kd@kirkeligdialogsenter.no
For spørsmål ta gjerne kontakt med daglig leder Hanna Barth Hake,
41555063

 

  Previous

  Next

  Legg til kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Ønsker du å dele?

  Gjerne del dette innlegget med dine venner!