Forbønn for Syria

Etter Tyrkia startet sin offensiv mot Nord-Syria i forrige uke, har kristne fra området bedt om forbønn. Tyrkia hevder at målet er å fjerne den kurdiske militsen som ifølge dem utgjør en trussel mot Tyrkia. Videre skal de reintegrere syriske flyktninger i dette området. Sivilbefolkningen i området befinner seg nå i skuddsonen mellom den tyrkiske hæren og den kurdiske militsen, og frykter på sikt for etnisk rensning i området. Selv om Tyrkia hevder at det kun er «terrorister» som skal rammes, får vi nå høre opprørende historier via norske og internasjonale organisasjoner.

Stefanusalliansen fikk i helgen rapport fra den nasjonale evangeliske synoden i Syria og Libanon (NESSL). De har tre menigheter i det berørte området, og formidler en sterk frykt fra de 40 000- 50 000 kristne der. Låst mellom to kjempende parter opplever de frykt for familiens og eget liv. I tillegg mangler de nå vann, mat er vanskelig å få tak i og oppvarming av hjem blir utfordrende nå som vinteren kommer. Samtidig blir mange menn tvunget til å ta del i den kurdiske militsen. Les hele brevet fra NESSL på Stefanusalliansens nettsider.

Redd Barna forteller om tusenvis av barn og familier på flukt, og de første dødsfallene er allerede rapportert. De varsler en humanitær katastrofe.

Den kristne hjelpeorganisasjonen Partners Relief & Development er tilstede i Nord-Syria, og var i gang med renovering av skoler og helseklinikker da angrepet startet. De forteller i avisen Dagen om hvordan sivilbefolkningen blir rammet og at de har måttet endre sitt arbeid til å drive nødhjelp.  

– Norges Kristne Råd tar den fortvilte situasjonen hos våre kristne søsken i Syria på alvor, sier Erhard Hermansen, og oppfordrer alle medlemskirker og menigheter om å inkludere Syria i sine bønner.

 • Be for snarlig fred for den hardt rammede befolkningen i krigsområdene i Syria.
 • Be for de militære og politiske lederne, at de må handle med tilbakeholdenhet, visdom og empati.
 • Be om at de kristne lokalsamfunnene ikke skal bli rammet og at de kan klare å bringe forsoning, fred og håp.

 

Last ned forbønnsledd utarbeidet av Stefanusalliansen (18.10.2019)

  Previous

  Next

  Legg til kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Ønsker du å dele?

  Gjerne del dette innlegget med dine venner!