Urent vann dreper flere mennesker enn krig

7.-9. april er det igjen tid for vårenes vakreste dugnad. Hver vår i fasten går 40.000 ungdom, voksne og barn fra dør til dør for å gjøre en innsats for dem som trenger det aller mest.

Midlene fra fasteaksjonen har i over 50 år gitt Kirkens Nødhjelp muligheten til å hjelpe mennesker i humanitære kriser. Et eksempel på det er i Malawi, hvor flere tusen mennesker nå er på flukt etter syklonen Idai. Patrick reddet livet ved å klatre opp i et tre. Kirkens Nødhjelp er tilstede i Malawi med rent vann og livreddende hjelp for å hindre kolerautbrudd.

 

Urent vann dreper flere enn krig og konflikt, men dette er en kamp vi kan vinne! Én av ti mennesker mangler tilgang til rent vann, for bare 200,- kan du gi en person varig tilgang til rent vann.

 

Erhard Hermansen sammen med ass. biskop John (Mbolo) og sykehusdirektør dr. Emanuel Nuwas

I 2017 besøkte generalsekretær Erhard Hermansen vannprosjektet i Munguri i Tanzania sammen med Kirkens Nødhjelp. Munguri var den første byen som fikk tilgang til rent vann etter TV aksjonen i 2014, hvor 250 millioner kroner ble samlet inn. 

«Vi er den del av den verdensvide kirke, og å gi av det vi har og vise omsorg for andre er viktige verdier for oss som kirke. Gjennom fasteaksjonen får vi mulighet til å hjelpe mennesker over hele verden og bidra til å gjøre verden litt mer rettferdig. Sammen kan vi gjøre en forskjell. Ta godt imot bøssebærerne når de kommer», sier Erhard Hermansen.

 

Mer informasjon finner du på www.fasteaksjonen.no 

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!