Kirke i en ny tid

Kirken preges av samfunnet og når samfunnet endres, vil kirken påvirkes av dette. Hvordan ser samfunnet ut om tjue år? Hvilke av dagens trender vil fortsette å påvirke kirken og hvilke trender vil få mindre innflytelse?

I løpet av mars har mange kirkelige ansatte og frivillige i hele landet vært samlet i ni regionaløkumeniske samlinger for å lære og diskutere hvordan kirkene vil se ut i framtiden.

 

Samlingene ble arrangert av Norges Kristne Råd og Naturlig Menighetsutvikling. – Det er vårt mål at disse regionale økumeniske samlingene skal bidra til samtaler på tvers av kirkene om hvordan vi sammen kan møte fremtiden, som felles bærere av den kristne tro og tradisjon i Norge, sier Erhard Hermansen, generalsekretær i Norges Kristne Råd. – Vi lever i en tid da vi trenger å tenke nytt om hvordan vi er kirke. Det handler om hva slags aktiviteter vi tilbyr, men også hvordan vi presenterer evangeliet på en troverdig, aktuell og relevant måte for mennesker i dag.

Derfor ble det på hver samling delt lokale erfaringer på nye måter å tenke kirke på; kafegudstjenester, søndagsskole i barnehagelokaler, gudstjeneste i bakgården og mye mer.

– Jesus sa ikke kom, men gå ut, sa Biskop Graham Cray på seminarene. Han er biskop i Den anglikanske kirke i England, og har ledet arbeidet med Fresh Expressions of Church. Det er et tverrkulturelt initiativ som består i en måte å tenke kirke på som heier på både tradisjonsrike menigheter som forandrer seg og på nye, uvanlige menighetsplantinger. Se i video nedenfor hva Graham Cray sier om konseptet.

  Biskop Graham Cray mener at det er viktig å ikke kopiere andres gode tiltak, men å derimot gjøre grundige undersøkelser om hva som trengs i hvert enkelt lokalsamfunn og vurdere hva man som kirke kan gjøre. Men det finnes mye inspirasjon i de gode eksemplene, slik som Glo Church i Stockport: 

   

  Erhard Hermansen er takknemlig for det store engasjementet og bred deltakelse som har vært på samlingene. – Med disse samlingene opplever jeg at vi har vært med å bidra til viktige samtaler om hvordan vi sammen kan møte fremtiden som felles bærere av den kristne tro og tradisjon i Norge.

  Previous

  Next

  Legg til kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Ønsker du å dele?

  Gjerne del dette innlegget med dine venner!