Kirke-Norge sammen om nødhjelp til Ukraina

Erhard Hermansen forteller om hvordan kirkene samles om nødhjelp gjennom årets fasteaksjon.

– Når kirkenettverkene går sammen, får man store ting til å skje, sier Erhard Hermansen, generalsekretær i Norges Kristne Råd.

Søndag 3. april går Kirkens Nødhjelps fasteaksjon av stabelen. Kirker over hele landet går sammen om å styrke nødhjelp.

– Kirkens Nødhjelp sin årlige fasteaksjon handler nettopp om å stå sammen, sørge for forutsigbare og langsiktige løsninger. Samarbeidet er som en forlenget arm av kirkelig diakoni, sier Hermansen.

Les om hvordan du og din menighet eller organisasjon kan bidra

Styrken i kirkenettverket

Han understreker at det også handler om akutt nødhjelp i kriser! Slik som den vi ser i Ukraina nå.

– Her benyttes styrken i det brede kirkenettverket – som også er en strategisk partner for norske myndigheter. Gjennom hjelpeorganisasjoner som Kirkens Nødhjelp får også vi som enkeltpersoner hjelp til å hjelpe, sier Hermansen.

Verdenskirkene forener

Norges Kristne Råds medlemssamfunn er engasjert i humanitær innsats i Ukraina og nabolandene. Samtidig har de gjennom en årrekke støttet fasteaksjonen og langsiktig bistand i land som Malawi, Sør-Sudan og Afghanistan.

– For eksempel har Sør-Sudans kristne råd i en årrekke jobbet for å forene mennesker i krise og krig. Sammen har de klart å forene fiender, spre kjærlighet og håp i stedet for hat.

Hermansen oppfordrer alle til å bidra gjennom eksisterende profesjonelle hjelpeorganisasjoner – her er kompetanse, erfaring og nettverk som sikrer at hjelpen når fram og at arbeidet utføres på best mulig måte. De er til stede med livsviktig nødhjelp og langsiktig bistand.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!