Temasamling med Sofia Camnerin

En temasamling med Sofia Camnerin, generalsekretær i Sverige Kristne Råd På Kirkens Hus, Rådhusgt. 1-3, Oslo torsdag 12. oktober kl.14.00 – 16.00.

Hvordan kan vi leve godt sammen selv om vi er uenige? I kirke og menighet eller i samfunnet. Hvordan kan vi gi rom for den andre selv om vi tenker ulikt om viktige ting? Og hvor går grensen for hvor mye uenighet vi kan tåle?

Vi inviterer til temasamling med Sofia Camnerin på Kirkens Hus, torsdag 12. oktober kl.14.00 – 16.00. Camnerin er generalsekretær i Sverige Kristne Råd.

I vår kom generalsekretær i Sveriges Kristne Råd, Sofia Camnerin, ut med boken «Stå ut med de andra – en bok om kärlek och enhet». Her tar hun utgangspunkt i problemstillinger rundt hvordan vi kan være kirke i dag: – Er det mulig å holde sammen i fellesskap og relasjoner, til tross for store forskjeller?

Kirker må per definisjon være et fellesskap av forskjeller – kalt til å søke enhet for verdens skyld. Men det er ofte ekstremt vanskelig. Er det noen vits i å fortsette fellesskapet med de som er veldig forskjellige fra oss, de vi er uenige med, de vi mener tar feil? Er det mulig å løse konflikter og motsetninger på andre måter enn å kutte bånd; kaste ut de som tenker annerledes eller skape en utbryterkonstellasjon?

I boken gir Camnerin både konkrete verktøy og dybdeforståelse av hvorfor vi trenger samhold og fellesskap. På tvers av forskjeller. Hun viser hvor verdifullt det er å jobbe for enhet, helbredelse og forsoning i en verden av store konflikter og motsetninger. Og at det ikke minst er ved å våge å dele lidelse og vanskeligheter med mennesker nær oss at ærlighet og en genuin forståelse kan oppstå.

Boken har blitt godt mottatt på tvers av kirkene.

Arrangementet er ferdig.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *