Gråt med dem som gråter

I forbindelse med Verdens Flyktningdag inviterer Norges Kristne Råd i samarbeid med Oslo domkirke til en minne- og solidaritetsmarkering.

Høymessen inneholder tekstlesning, lystenning, bønn og appeller basert på et forslag fra The Churches’ Comission of Migrants in Europe. Med minnemarkeringen ønsker vi å uttrykke vår solidaritet og medfølelse med verdens flyktninger. Årets minnesmarkering setter søkelys på behovet for lovlige og trygger reiser til Europa, og vil løfte fram mennesker og organisasjoner som har gjort og gjør en ærverdig innsats.

Bidragsytere:
Valborg Orset Stene, domkirkeprest
Lemma Desta, Norges Kristne Råd
Pål Nesse, Flyktninghjelpen
Erhard Hermansen, Generalsekretær i Norges Kristne Råd

 

Norske kirkeledere ber menighetene om å markere Verdens flyktningdag

Kirkene i Norge har gjennom Norges Kristne Råd engasjert seg for flyktninger i mange år. En del av dette engasjementet handler om å minne samfunnet og myndighetene på at Norge må ta sin del av ansvaret.

Selv om det skapes et inntrykk av at flyktningkrisen er over, så er ikke dette tilfellet – verken for de mange flyktningene, internt fordrevne eller for samfunnene som tar imot dem. I fjor var hele 68,5 millioner mennesker på flukt i verden, og de fleste av dem er på flukt i eget land eller til naboland. Så selv om antallet flyktninger som ankommer Norge har minket, er det fortsatt mange som trenger vår hjelp, omtanke, solidaritet og forbønn.

20.juni markeres Verdens flyktningdag over hele verden. Styret i Norges Kristne Råd oppfordrer norske menigheter til å delta i denne markeringen, og løfte situasjonen for flyktninger og internt fordrevne i sine sammenhenger. Dette kan gjøres på gudstjenester og møter rundt 20. juni, med for eksempel lystenning, forbønn, blomsternedleggelse, sang, musikk eller ved å invitere politikere ogpersoner fra sivilsamfunnet til samtale under gudstjenesten.

Ressursmateriell fra vårt internasjonale nettverk:

 

 

Arrangementet er ferdig.

Dato

jun 20 2019
Expired!

Tid

11:00 am - 1:00 pm

Mer info

Les mer

Sted

Oslo domkirke
Les mer

Siste kommentarer

    Legg til kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *