Vingespenn vist for 1500 ungdommer på Impuls

Under et fullsatt Impuls i Stavanger i helgen ble forestillingen «Vingespenn» vist foran 1500 engasjerte ungdommer. Reaksjonene etterpå var udelt positive.

Vingespenn som er en del av Global uke mot moderne slaveri ble i helgen vist på ungdomsfestivalen Impuls i Stavanger. Dette er en festival som har blitt arrangert i over 20 år og har siden oppstarten tiltrukket seg tusenvis av ungdommer fra hele Norge hvert år. Impuls avholdes i år også i Trondheim og Molde.

Siren Godø fra Dance TV med apell etter forestillingen. Foto: Gjermund Øystese, NKR

Er ikke slaveriet forbi? Hvorfor er verden slik? Hva kan vi gjøre? Forestillingen Vingespenn gir en unik mulighet til å engasjere ungdom i disse spørsmålene. Forestillingen engasjerer til refleksjon over urett, utfordringer i eget liv, hva som gir håp – og hva man kan gjøre for å bidra til mindre utnyttelse og mer rettferdighet. «For vi trenger at det skjer noe …», som en av stemmene i forestillingen stadfester.

Vingespenn er en samproduksjon mellom Frikirkens Barn og Unge (FriBU), DanceTV, Eric Tryland og Norges Kristne Råd med støtte fra Justis- og beredskapsdepartementet og Norad. Håvard Haugland står for tekstene. 

Første gang på Impuls

Vingespenn impuls fullsatt

For første gang i historien valgte Impuls å vise en forestilling. Det vanlige er at det holdes en konsert på kvelden. Dette delte en av lederne for Impuls, Halvor Lindal, da han introduserte «Vingespenn». I etterkant av forestillingen forteller Lindal at han er strålende fornøyd med hvordan ting ble:

– Vanligvis ville nok ungdommene vært litt rastløse og gått mye ut og inn av rommet, men vi så at Vingespenn virkelig fanget oppmerksomheten til ungdommene. Dette er vi veldig fornøyde med, og vi håper at dere kan gjøre noe lignende hos oss igjen, sier Lindal.

Ble overrasket

Flere av ungdommene som så forestillingen forteller at de ble sjokkert over at det er over 9000 mennesker i Norge som lever under slaverilignende forhold. Mange av dem fortalte at de er klar over at det skjer slaveri i andre land rundt i verden i forbindelse med klesproduksjon, prostitusjon og matproduksjon, men at det også skjer i Norge overrasket altså flere av ungdommene. Samtidig satte ungdommene pris på at forestillingen også løftet opp håp og konkrete handlinger som man kan gjøre for å bekjempe slaveriet.

Dans vingespenn

Vingespenn fortsetter

Vingespenn vil være en satsning fra Global uke i tiden framover og skal vises mange steder rundt i Norge, deriblant på Ung tro konferansen i Ålesund i april. Forestillingen har vært i kontinuerlig utvikling siden starten, hvor blant annet elementene i koreografien har endret seg etterhvert som man har gjort seg erfaringer.

Vingespenn delegasjon
Noen av folkene bak Vingespenn. Fra venstre: Anders Godø, Maja Tonheim, Siren Godø og Elin Finnseth Sæverås. Foto: Gjermund Øystese, NKR

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!