Sammen redder vi liv

TV-aksjonen NRK 2022 går til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

Erhard Hermansen.

Akkurat nå venter millioner av mennesker på å bli behandlet av en lege. For mange står det om livet, men tilgang til helsehjelp er ingen selvfølge. Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge livsfarlige sykdommer og behandle pasienter i noen av verdens glemte kriser.

Norges største dugnad

Generalsekretær Erhard Hermansen i Norges Kristne Råd kan fortelle at Norges Kristne Råd støtter opp under årets TV-aksjon.  

–  TV-aksjonen er Norges største dugnad – klart vi er med! Vi vil gjerne bidra til å støtte Leger Uten Grenser. TV-aksjonen er en viktig arena for solidaritet, samhold og frivillighet. Det at hele landet hvert år kan gå sammen om å samle inn penger og gjøre verden til et litt bedre sted er veldig sterkt, sier Hermansen.

Frivillighet redder liv

Generalsekretær i Leger Uten Grenser, Lindis Hurum, forteller at for hver eneste bøssebærer og frivillige, kan vi redde enda flere liv. I tillegg får hele Norges befolkning mulighet til å lære mer om verdens glemte sykdommer og kriser.

–  Din innsats som frivillig og bøssebærer vil føre til økt kunnskap. Færre dør når flere vet, sier Hurum.

Norges Kristne Råd vil engasjere seg i TV-aksjonen, og det er viktig at flest mulig bidrar til den nasjonale dugnaden. – Vi vil oppfordre alle i Norges Kristne Råd sine medlemskirker til å bli bøssebærere – meld dere på via «blimed.no», avslutter Hermansen.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!