Kirkeklokkene ringer for Ukraina

Søndag klokken 13 ringer mange av landets kirkeklokker for menneskene som lider på grunn av krigen i Ukraina. Den norske kirke og Norges Kristne Råd står bak oppfordringen.

– Russlands invasjon av Ukraina har sjokkert en hel verden. Det berører oss alle, også som menigheter og som nasjonalt kirkelig fellesskap i Norge. Vi vil markere solidaritet med dem som lider i Ukraina og dem som flykter fra krigens redsler, sier preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit. Han mener dette er en del av Den norske kirkes ansvar som folkekirke i Norge.

Oppfordringen er å ringe med kirkeklokkene søndag 13. mars klokken 13.00 i syv minutter.

Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum støtter oppfordringen: – Mange kirker har gitt rom for samlinger og for stillhet, for bønn og lystenning, for fred og rettferdighet for Ukrainas folk. Nå vil vi også oppfordre menighetene til å markere med klokkeringing. Jeg håper mange vil delta i denne helt spesielle situasjonen, sier hun.

Anmoder andre kirkesamfunn til å delta

Norges Kristne Råd anmoder også andre kirkesamfunn til å ringe med klokkene:

– Vi oppfordrer de kirkesamfunn som har kirkeklokker, til å delta i ringingen. Vi ber for alle som nå er rammet av denne krigen, og for alle som er preget av angst og uro, sier generalsekretær i Norges Kristne Råd Erhard Hermannsen.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!