Sammen for Ukraina

På bakgrunn av situasjonen i Ukraina går kirke-Norge sammen for en økumenisk fredsgudstjeneste tirsdag 1 mars kl 19.00 i Trefoldighetskirken – freds og forsoningskirken i Oslo. Gudstjenesten sendes direkte på NRK2.

Kirkene i Norge er alvorlig bekymret for befolkningen og situasjonen i Ukraina. Store deler av befolkningen er på flukt eller går i dekning. Det er en hel verden som går sammen i bønn for Ukraina. 

Tirsdag 1. mars går kirkene sammen om fredsgudstjeneste for Ukraina og ber om at folk må erfare Guds kjærlighet og fred, og gjennom det finne mot til gode gjerninger. 

– Vi håper å fylle kirken så vi sammen kan be om innsikt, mot og handlingskraft hos politikere og ledere til å gå fredens vei, sier en av initiativtakerne Erhard Hermansen generalsekretær i Norges kristne råd 

– Sammen med kirker i hele verden vil vi be om rettferdig fred. Vi ber om en slutt på krigen i Ukraina og om beskyttelse og hjelp til alle dem som er rammet i krigs- og konfliktrammede områder, sier biskop Kari Veiteberg i Oslo bispedømme. Hun skal sammen med biskop Bernt Eidsvig i Den katolske kirke bidra med refleksjoner. 

Den ortodokse kirken som er majoritetskirken i Ukraina, vil delta. – Det er viktig at vi troende viser at det tross alt er mulig å vise kjærlighet og omsorg gjennom bønn, sier fader Johannes i Den ortodokse kirke i Norge.
– Vi har i årevis bedt om fred i Ukraina, og det vil vi fortsette å gjøre, sier Fader Kliment i Den russisk-ortodokse kirke i Norge. I Den russisk-ortodokse kirke i Norge går mennesker med bakgrunn fra både Russland og Ukraina. Fader Kliment som også er en av de medvirkende under fredsgudstjenesten sier det er viktig at vi kommer sammen som kirker for å be om fred i Ukraina.

For oppdatert informasjon og oversikt over medvirkende se Fredsgudstjeneste for Ukraina Fredsgudstjenesten kan du ser her på NRK2.

Arr: Norges Kristne Råd og Trefoldighetskirken – freds og forsoningskirken i Oslo

Medvirkende:

Preses Olav Fykse Tveit, Den norske kirke

Biskop Kari Veiteberg, Den norske kirke

Biskop Bernt Eidsvig, Den katolske kirke

Erhard Hermansen, Generalsekretær Norge Kristne Råd

Tilsynsprest Ingull Grefslie, Metodistkirken

Fader arkimandritt Kliment, Hellige Olga menighet – Den russisk ortodokse kirke

Bjørn Bjørnø, Generalsekretær Den norske Baptistsamfunn

Kommandør Knut David Welander, Frelsesarmeen

Prest Joanna Udal, Den Anglikanske kirke

Fader arkimandritt Johannes Johansen, Hellige Nikolai menighet – Den ortodokse kirke i Norge 

Bernt Greger Olsen, Bibelmisjonsleder Bibelselskapet

Kyrkoherde Per Anders Sandgren, Svenska Kyrkan

Fred Håberg, Internasjonal leder Pinsebevegelsen

Ledende prest Valborg Orset Stene, Den norske kirke/Oslo domkirke.

Ledende prest Pål Kristian Balstad, Den norske kirke/Trefoldighetskirken

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!