Fratatt framtid for «feil» kjønn

Fratatt framtid for «feil» kjønn

Markeringen av kvinnedagen 8. mars er fortsatt viktig, spesielt i et globalt perspektiv. En dag for realitetsorientering verden over om jenters og kvinners situasjon, men også en dag for håpet om at det går an å skape forandring. Les blogginnlegg av Ingunn Ulfsten, daglig leder i Pinsebevegelsen, anledning kvinnedagen.

Ett med dem som blir forfulgt

Ett med dem som blir forfulgt

BLOGG: «Hvorfor blir kristne forfulgt?», spør mange, og i forlengelsen «hvorfor er kristne mer utsatt for forfølgelse enn andre?» Ole Petter Erlandsen er faglig leder i Åpne Dører Norge, og har skrevet om forfølgelsen av kristne verden over på bloggen vår.

Innen fire år skal barnearbeid avskaffes

Innen fire år skal barnearbeid avskaffes

Lørdag 12. juni markerer vi FNs internasjonale dag mot barnearbeid. 2021 er det internasjonale året for å utrydde barnearbeid, skriver Titus Tenga, konst. generalsekretær i Strømmestiftelsen. Han spør: «Hva betyr dette? Og hva mener vi egentlig når vi snakker om barnearbeid?»

Grunner til håp

Grunner til håp

Da jeg for to-tre år siden var i innspurten med min bok om Bibelen og miljøet, var det et kapittel jeg strevde særskilt med. Det var kapittelet om håp. Ukens ØkuBlogg-er er Kjell Arne Norum, forfatter av boken «Gud og miljøet. Hva sier Bibelen?»

Sjekk politiattester!

Sjekk politiattester!

I samarbeid med VAKE går Norges Kristne Råd med med en sterk oppfordring om å sjekke ut politiattestene til frivillige og ansatte. – Dette er et viktig ledd i å skape trygge rom i våre sammenhenger, i å forebygge seksuelle overgrep og grenseoverskridende atferd.

Kirken som samfunnsbyggende kraft

Kirken som samfunnsbyggende kraft

Kirkeledermøtet i Norges Kristne Råd hadde «Kirken som samfunnsbyggende kraft» som tema. Her var blant annet statsforvalter Valgjerd Svarstad Haugland invitert blant innlederne, og styreleder i NKR, Berit H. Agøy, åpnet møtet: – Vi er enige om det grunnleggende, og så er det mye vi er uenige i – men som vi snakker om på en skikkelig måte.