Økume-hva-for-no?
Hvorfor skal man drive med økumenikk?, spør kapellan Harald Frivoll Torgauten seg.
Hans innlegg, først publisert i Laagendalsposten, er månedens blogginnlegg for oktober.
Kristen enhet gjennom et forstørrelsesglass
«Jeg ville aldri be dere om å konvertere. Om vi kunne konvergere, derimot, hadde det vært flott!» Prost Jorunn Raddum reflekterer over hva det innebærer å si «Vi må være sammen».
Sally Azar – første kvinnelige prest i Palestina
«Et par dager etter ankomst Israel og Jerusalem fikk jeg være med på en storstilt ordinasjon av Sally Azar som første kvinnelige prest i Palestina,» skriver ledsagere fra EAPPI på bloggen vår.
Blogg: Utbredt arbeidslivskriminalitet
Litt etter hvordan man regner, så koster arbeidslivskriminalitet det norske samfunnet minimum 28 milliarder kroner hvert år. Det er fryktelig mye penger. Les blogginnlegg fra Judith Eliza Maan i A-krim.
Utbrenthet i frivillige organisasjoner
I artikkel #5 i artikkelserien om frivillighetens år skriver Per Jonas Noreng om utbrenthet.
Det frivillige engasjementet er viktig og meningsfullt, samtidig er dette bakgrunnen for at noen møter veggen. Hvordan kan vi brenne og være engasjert, og samtidig ta hensyn til vår egen helse?
Økt fare for utnyttelse blant flyktninger
Ukrainsk fimbulvinter øker faren for utnyttelse og menneskehandel blant flyktninger. Ukrainerne går en ekstremt krevende vinter i møte.
Enklere liv
Økubloggens opphavskvinne, Elisabet Breen, tar tempen på en skummel tid i denne teksten. Hun spør seg: «Jeg tror at Gud elsker, med en lidenskapelig kjærlighet, alt levende på jorden. Mennesker, dyr og planter. Skulle ikke også vi? Men hvordan? Hva kan vi gjøre?»
Økumenisk ungdomssamling i Tyskland
I fem dager var 7 ungdommer fra Norge samlet i Karlsruhe i Tyskland sammen med 400 ungdommer fra resten av verden. Anledningen var Ecumenical Youth Gathering i regi av Kirkenes Verdensråd. Sofie Marcelie Hopshaug-Bakke (Leder for ungdomsrådet i Nidaros Bispedømme) forteller her om sin opplevelse av samlingen.
Å huske på for ikke å glemme
BLOGG: «Vi glemmer så fort. Av og til er det smertelig å kjenne på at vi ikke husker. Likevel kan nettopp det at vi glemmer være en helbredelse for oss,» skriver påskeblogger, Bertil Andersson (DELK).
Da jeg ble kristen, opplevde jeg miljøkampen annerledes
«Selv om vi må ta innover oss alvoret, er vi ikke overlatt til oss selv i å løse dette. Gud bryr seg om skaperverket sitt.» Pia Helene Skagfjord er ukens grønne økumeniske blogger, og skriver at at måten hun har opplevd miljøkampen har endret seg etter at hun ble kristen.
– Hvordan kan voksne utnytte barn på denne måten?
I månedens blogg forteller Angelica Kjos sin sterke historie fra barndommen hennes hvor hun ble solgt av et familiemedlem til andre menn for seksuell utnyttelse. Et enormt viktig tema å belyse som få snakker om!
Felles interreligiøs erklæring om forbud mot atomvåpen
Under den første dagen av statspartsmøtet til FNs atomvåpenforbud i går ble det overgitt en felles interreligiøs erklæring fra 115 trosbaserte aktører og organisasjoner, deriblant Norges Kristne Råd.
Materiell klart til Bønneuken 2024
«Bønneuken for kristen enhet er verdens største økumeniske manifestasjon. I omtrent 120 land står kristne samlet i bønn denne uken. Nå ligger materiell for bruk under bønneuken klart på siden. Ressursene for Bønneuken for kristen enhet 2024 ble utarbeidet av en...
Global advent 2023: Tenn lys for fred, for mennesker i nød og på flukt
2. søndag i advent, 10. desember 2023, inviterer Norges Kristne Råd menighetene i hele landet til bønn for fred i verden og for mennesker på flukt og i nød.
Fredsgudstjeneste i anledning fredsprisutdelingen
I forbindelse med utdelingen av Nobels Fredspris til Narges Mohammadi søndag 10.12, arrangeres det tradisjon tro en økumenisk fredsgudstjeneste i Trefoldighet freds- og forsoningskirken i Oslo.
Boklansering: Samklang
Vi inviterer til lansering av antologien Samklang, mandag 27. november. Tekster fra Det gamle testamentet kan oppleves som fremmede eller vanskelige, men de kan også åpne og utvide. Boken bidrar til prekenforberedelser ved å vise hvordan vi kan lese og bruke tekster fra GT i kirken.
Historisk mottakelse for trosbaserte aktører
I går var representanter fra tros- og livssyns Norge samlet på mottakelse hos barne- og familieministeren i regjeringens representasjonsbolig. Dette var første gang en slik mottakelse har blitt arrangert for disse aktørene.
NOAS – en stemme for de stemmeløse
NOAS (Norsk Organisasjon for Asylsøkere) jobber for å fremme og beskytte rettighetene til asylsøkere og flyktninger i Norge. Vi tok en prat med de for å høre om hvilke utfordringer de står ovenfor.
Dialogmøte med regjeringen: Roser livssyns-Norge for god dialog
I anledning den spente situasjonen på Gaza, i Israel og på Vestbredden inviterte statsminister Jonas Gahr Støre og tros- og livssynsminister Kjersti Toppe i går inn til et dialogmøte med trosbaserte aktører i regjeringens representasjonsbolig.
Reisebrev: En økumenisk ungdomsreise til Roma
Amanda Anvar fra Den norske kirke er fylt med takknemlighet og nye vennskap etter en tur med Sveriges Kristna Råd til en økumenisk ungdomssamling i Roma.