Pinsefortellingen bekrefter det sentrale i kvekerteologien

Det kommer periodevis studenter som skal skrive oppgave om kvekere, og det liker vi. Vi liker å dele det vi har funnet. Men det er ikke like lett å svare på alle spørsmålene. Noen ganger tar de veldig mot til seg og spør forsiktig om kvekere feier jul og påske og sånn…

Les Marit Krombergs blogginnlegg om kvekerne og pinsen.

Hvor er de unge?

Norge har mange engasjerte ungdommer som gjerne bidrar i ulike beslutningsdyktige arenaer. Dette gjelder heldigvis også i kirker og kristne organisasjoner. Likevel opplever jeg at fellesskapet i Norges Kristne Råd i for liten grad har klart å engasjere og inkludere de unge.

Les blogginnlegget til Jarle Skullerud, Synodeformann i Den evangelisk lutherske frikirke.

Bevar planeten for barnas skyld

Jeg tror det er på tide at også kirkene erklærer klimakrisen for nettopp det det er; en krise. Jeg tror at med å være en tydelig stemme og med å gå foran, kan vi som samlede kirker være med på å stoppe den skumle utviklingen.

Les blogginnlegget til Silje H. Smørvik, menighetspedagog i Den norske kirke.

Derfor deltar innvandrere i 17. mai-feiringen

Oppslutningen om nasjonaldagsfeiringen i Norge ligger på verdenstoppen. Ni av ti sier at de feirer dagen og rundt 60 prosent av befolkningen deltar i offentlige arrangement. Det hevdes også at innvandrere slutter opp om feiringen. Stemmer dette og hva er i så fall grunnen til at også etniske minoriteter feirer 17. mai?

Av Pål Ketil Botvar, professor Universitetet i Agder og Olaf Aagedal, forskar ved KIFO.

Kvinnelige ledere – hva skal vi med dem?

«HURRA for NKR som har bestemt seg for å etablere et nettverk for kvinnelige ledere i kirker og menigheter! Jeg skulle gjerne deltatt i et slikt nettverk da jeg begynte som ungdomspastor i 1988».

Les blogginnlegget til Ingunn Folkestad Breistein, rektor Ansgar Teologiske Høgskole og Ansgar Bibelskole.

Jeg er oppstandelsen og livet

«En påskemorgen står jeg ved minnehallen i Stavern. Over holmene stiger solen frem og bader sjøen i det vakreste lyset. Folkene rundt meg stemmer i den ene påskesalmen etter den andre. Det vi ser, minner oss om det vi vet, lyset er sterkere enn mørket, og Jesu seier over døden blir min seier gjennom troen på ham.»

Les Erhard Hermansen sitt blogginnlegg denne påsken.

Jeg kjenner på håp

Av Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp Jeg tenker tilbake på den store demonstrasjonen på plassen foran Folketinget i København noen uker tilbake, der tusenvis av ungdommer aksjonerte for en mer aktiv og ambisiøs klimapolitikk. Jeg kjenner på håp....

Hvordan ta i mot konvertitter?

I dag ble "Hvordan ta i mot konvertitter?" lansert på Kirkens Hus i Oslo. Det er et ressursdokument tenkt som en hjelp for kristne menigheter som tar imot konvertitter. Målet er å gi en grunnleggende og helhetlig innføring i hva det er viktig å tenke på når menigheter...

Reisebrev fra Roma

«Det er godt og betyr mye å få møte kollegaer fra hele Europa, oppdatere hverandre på det økumeniske arbeidet i de ulike land og dele erfaringer. Årets møte i Roma har også gitt oss mulighetene for å bli bedre kjent med situasjonen i Italia.»

Generalsekretær Erhard Hermansen er på møte i Roma med European National Councils of Churches.