Seminar: «The Role of Churches in the Context of Violence on Marginalised Groups Such as LGBTI Peoples”

 – Hvordan adressere hatretorikk og vold mot LGBTI personer fra kirker og religiøse ledere?
 – Hvordan kan kirker være med å løfte alle menneskers verdighet og fundamentale menneskerettigheter for LGBTI?   
 
De Kristne Kirkerådene i Sørlige Afrika (FOCCISA) i samarbeid med Norges Kristne Råd har utarbeidet et kursmateriale/dialogmateriale under tittelen «One Body- Human Dignity Inherent in Every Human Being». Det første materialet ble utarbeidet med fokus på samtale rundt likestilling og kjønnsbasert vold. Materialet bygget bla videre på erfaringer og læring fra å samtale med kirker om sensitive temaer for å adressere stigma relatert til HIV og Aids.  
 
I 2016 utarbeidet FOCCISA  et Supplement til One Body kursopplegget som heter: The Role of Churches in the Context of Violence on Marginalised Groups Such as LGBTI Peoples. Dette kurs/dialogopplegget er nå blitt brukt i dialog med kirker i land i sørlige Afrika. Tirsdag 28 mai kl 12-16 i kirkens Hus i Rådhusgata 1 er det mulig å høre på Dr.Nontando Hadebe, katolsk teolog, som har hatt et hovedansvar for å lede dialogen og dette kursopplegget opp mot kirker og kirkeledere i Regionen i Sørlige Afrika. Hun kommer til å presentere dialogmaterialet, dele sine erfaringer, og det blir god tid til å stille spørsmål.
 
Vi starter med lunsj i Kirkens Hus kl 12.
For mer informasjon se seminarinvitasjonen som er vedlagt.  Påmelding kan skje til Elie Storesletten, email:   es@digni.no eller til Jan-Bjarne Sødal, email: jbs@foreningenfri.no

Arrangementet er ferdig.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *