Høymesse på verdens flyktningdag

3. søndag i treenighetstiden
Med markering av verdens flyktningdag

De siste ukene har vært preget av George Floyd-saken. Den hjerteskjærende videoen av mannen som blir drept av politiet har vekket en hel verden til kamp mot rasisme og vold. Her hjemme har det kommet frem fortellinger om åpenlys hverdagsrasisme og tilslørt forskjellsbehandling. Det er åpenbart at vi også har en vei å gå mot likeverd og inkludering.

Samtidig fortsetter mennesker å flykte fra hjem og land på grunn av krig og katastrofe. Det er fortsatt flyktninger i overfylte, små plastbåter. Siden 2014 har 20 000 mennesker mistet livet i forsøk på å krysse Middelhavet. På lørdag ble 15 mennesker meldt savnet og er antatt omkommet utenfor kysten av Libya. Dette hører vi lite om i nyhetsbildet. Black lives matter, også på Middelhavet!

Noen engasjerer seg voldsomt mot urett, andre kjenner på en avmakt. Begge deler skal vi få ta med oss inn i gudstjenesten. Der vil vi be og synge, motta nattverden og lytte til Jesu ord fra Lukasevangeliet om det store gjestebudet. Der vi alle er invitert til å sitte til bords.

Gudstjenesten den 21. juni feirer vi i solidaritet med alle flyktninger.

I Oslo domkirke kan vi ta imot 200 mennesker til gudstjeneste til denne høymessen.

Informasjon om nye forholdsregler p.g.a. Covid-19 kommer i løpet av kort tid på nettsiden til Oslo domkirke.

Medvirkende:
Jonas Lind Asgedom, liturg
Lemma Desta, Fra Norges Kristne Råd
Kvartett fra Oslo Domkor
Iselin Shumba, leser dikt av Svein Tindberg
Kåre Nordstoga, orgel

Arrangementet er ferdig.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *