Frokostseminar: Trosfrihet og kvinners rettigheter

Nettverk for Religion og Utvikling inviterer til faglig seminar sammen med Stefanusalliansen, for å introdusere skjæringspunktet mellom trosfrihet og kvinners rettigheter.

PÅMELDING: https://app.checkin.no/event/73868/frokostseminar-trosfrihet-og-kvinners-rettigheter

De siste årene har det vært økt fokus på interseksjonalitet i menneskerettigheter – det vil si kunnskapen om hvordan forskjellige rettighetsbrudd og utfordringer rundt disse henger sammen. For eksempel har forskning og prosjekter rundt trosfriheten lenge manglet et kjønnsperspektiv, ofte med antagelsen om at menn og kvinner opplever brudd på trosfriheten likt. Men med mer kunnskap for å analysere kjønnsforskjeller i religiøs diskriminering, vet vi nå at det som ofte fremstilles som «typiske» trosfrihetsbrudd, er faktisk «typiske trosfrihetsbrudd» for menn, og at realiteten for kvinner ofte ser annerledes ut. Men hvorfor er det sånn? Og hva kan vi gjøre med dette? Hva vet vi egentlig om kvinners trosfrihet?

Målet med seminaret vil være kunnskapsdeling og refleksjon rundt temaet, med fokus på nettverkets medlemmers egne prosjekter og aktiviteter. Det vil bli satt av god tid til grupperefleksjoner, spørsmål og dialog.

Arrangementet finner sted i Dignis lokaler, Arbins gate 11, Oslo.

Program: 

Møtevert Lisa Winter

0830 – Enkel frokost serveres

0900 – Velkommen (Hjalmar Bø, Digni)

0910 – Stefanusalliansen ved Elisa Chavez og Vija Herefoss, presentasjon og gruppearbeid

1000 – Pause

1015 – Presentasjon og gruppearbeid fortsetter

1100 – Spørsmål og kommentarer

1125 – Avsluttende kommentar

Arrangementet er ferdig.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *