Fagseminar: Migrantmenigheter og ungdommer. Hva vet vi?

Tro er for mange en viktig del av vårt liv, og spesielt viktig kan dette være i ungdomstiden når mye av vår identitet formes. Vi har gjennom mediene hørt mye om muslimske ungdommers press i møtet mellom foreldrenes religion og forventninger – og samfunnets. Men hva vet vi om de kristne innvandrerne? Hva skjer med ungdommer i kristne innvandrerfamilier og menigheter? Hvordan balanserer ungdommene sin religiøse tro, forventinger hjemme, i menigheten og i samfunnet, da særlig blant sine venner? Er de i fare for å rammes av negativ sosial kontroll?

Nyere studier viser at dagens ungdomsgenerasjon har en mer åpen tilnærming til tro og religiøsitet enn voksne. Betyr dette da ungdomsgenerasjonen kommer til å forandre den religiøse demografien i Norge? Gjennom dette seminaret ønsker vi å øke kunnskap og bevissthet om migrantmenigheter, og deres ungdommers tro og religiøsitet i dagens mangfoldige samfunn.

Det blir foredrag om migrantmenigheter og deres tros praksis ved Stian Sørlie Eriksen (PhD i teologi og religion fra VID vitenskapelige høgskole) og foredrag om ungdoms religiøsitet ved Roald Synnes (førsteamanuensis ved NLA Mediehøgskolen). Responser ved bl.a. Espen Thilesen (Ung baptist), Gabriel Stephens (HLT), Stephen Richard Trotter (Norges Unge Katolikker) og Biak Thaku Sung (Chin menighet i Bærum).

Velkommen!
Påmelding innen 25.nov til Lemma Desta på e-post lemma.desta@norkr.no

Arrangementet er ferdig.

Dato

nov 28 2019
Expired!

Tid

8:45 am - 11:00 am

Sted

Vietnamesisk baptistmenighet Akersalen
Trondheimsveien 5d, leilighet 104

Siste kommentarer

    Legg til kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *