Inviterer til nasjonal markering med bønn for Ukraina

Norges Kristne Råd og Bispemøtet i Den norske kirke inviterer alle menigheter til å delta i en nasjonal markering med bønn for Ukraina i gudstjenestene søndag 9. oktober 2022. Bønnedagen holdes i solidaritet med det ukrainske folk.

Det er generalsekretær i Norges Kristne Råd Erhard Hermansen og preses Olav Fykse Tveit som har sendt invitasjonen til menigheter over hele landet.

– Den siste utviklingen i Putins hensynsløse krigføring mot Ukraina skremmer mange. Det er med forferdelse vi er vitne til alt som blir ødelagt i den meningsløse krigen. Både menneskelig, relasjoner og materielle verdier, skriver Fykse Tveit og Hermansen i brevet.

De løfter også frem en oppfordring fra kirkene i Ukraina om å be.

– Dette berører oss alle, også som menigheter og som nasjonalt kirkelig fellesskap i Norge. Det betyr mye for kirkene i Ukraina å vite at de er sett og at de blir bedt for. Gjennom besøk i, og kontakt med kirkene i Ukraina får vi klare oppfordringer: «Ikke glem oss, be for oss».

Brevet inneholder også en bønn om fred i Ukraina, som menighetene kan bruke til markeringen:

Hellige, treenige Gud, 
du som er visdommens, fredens og kjærlighetens kilde! 
Sammen med kirker i hele verden kommer vi til deg og ber: beskytt folket i Ukraina! 
Kom med din trøst til alle dem som er redde og som er i de krigs- og konfliktrammede områdene. La dem erfare din kjærlighet og fred, og gjennom det finne mot til gode gjerninger. 
Til deg kommer vi med vår uro og ber om fred i Europa og verden.
Gi verdens ledere visdom, mot og handlekraft til å avslutte krigshandlingene, redde menneskeliv og finne fredelige løsninger.
Jesus Kristus, du som er verdens lys, kom med din fred! Amen.

Kirkemøtet i Den norske kirke behandlet mandag en uttalelse om krigen, der også forslaget om en felles bønnedag kom inn.

Uttalelse fra Kirkemøtet 2022

Ressurser fra Den norske kirke

Ressurser fra Norges Kristne Råd

Uttalelse fra Norges Kristne Råd

Les invitasjon til alle menigheter – be for Ukraina 9 oktober her:

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!