Informasjonskapsler (cookies)

NKR benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider. Informasjonskapsler er små datafiler som lagres på din datamaskin eller mobile enhet for å kunne kjenne deg igjen neste gang du besøker nettsider. Informasjonskapsler brukes gjerne for å gjøre brukeropplevelsen på nettsider bedre og å huske brukerpreferanser på nettside.

 

Norges Kristne Råd bruker informasjonskapsler på våre nettsider for å

    • sørge for at nettsidene fungerer optimalt
    • analysere besøksstatistikk og bedre funksjonalitet 
    • gi relevant og tilpasset informasjon 

Dersom innstillingene i din nettleser er satt til å akseptere informasjonskapsler, samtykker du i at NKR bruker informasjonskapsler når du besøker våre nettsider.

Besøksstatistikk

NKR bruker Google Analytics for å måle trafikken på nettsidene våre, slik at vi kan forbedre sidene. Statistikken som samles inn består blant annet av antall sidevisninger, hvor besøkende kommer fra og hvor mange som besøker vår nettside. Google Analytics samler ikke inn informasjon som identifiserer brukerne direkte. Se hvordan Google Analytics bruker informasjonskapsler ved å klikke her.

Facebook

Når du har din Facebook profil åpen og besøker våre nettsider registreres besøket. En såkalt pixel fanger opp IP-adressen din. Facebook Pixel er et verktøy som NKR benytter oss i kampanjer eller for å spre informasjon om arrangementer. Da har vi mulighet til å sende de som har vært innom nettsidene våre mer relevant informasjon via Facebook. Vi får ingen annen informasjon enn at et gitt antall personer har vært inne på nettsiden. Vi ser heller ikke IP-adressen og vet ingenting om eieren av IP-adressen. Her kan du lese mer om Facebooks arbeid med personvern.

Youtube

YouTube er et nettsted eid av Google. Våre nettsteder kan inneholde videoer hentet fra YouTube. Hvis du ser slike videoer, kan Google bruke informasjonskapsler. Google har sine egne regler om informasjonskapsler som du kan lese om her

Hvordan unngå informasjonskapsler?

Dersom du ikke ønsker å akseptere bruk av informasjonskapsler, kan du tilpasse innstillingene i din nettleser til å automatisk avvise informasjonskapsler eller til å informere deg hver gang et nettsted vil lagre en informasjonskapsel. Vennligst legg merke til at om du velger å automatisk avvise informasjonskapsler, vil ikke alle funksjonaliteter på våre nettsider fungere optimalt.

Du kan også slette informasjonskapsler som har blitt lagret på din datamaskin. Dette gjør du via menyen i nettleseren din. Framgangsmåten er avhengig av hvilken nettleser du har.

KONTAKT OSS

Telefon

+47 23 08 13 00 

E-post