VÅRE MEDLEMER

Norges Kristne Råd
Se listen av medlemssamfunn

NYHETSBREV

Nye Norges Kristne Råd
Flyktningenettverket
Global info

Generalsekretærene i ENCC møttes i Wien

04.10.2018
Årsmøtet for generalsekretærene i European National Councils of Churches (ENCC)  ble avholdt fra 24. til 27. september i Wien.
Deltakere utforsket temaet "Toleranse i jødisk-kristne-muslimske relasjoner". Møtet ble tilrettelagt av CEC og ble arrangert av det økumeniske rådet for kirker i Østerrike (ÖRKÖ).

Programmet åpnet med en økumenisk gudstjeneste på Reformierte Stadtkirche etterfulgt av en mottakelse ved den romersk-katolske kirkehovedkvarteret i Wien. Arbeidsøkten begynte med hilsen fra ÖRKÖs generalsekretær Rev. Esther Handschin. Deretter holdt dr. Michael Bünker, biskop av Wien og tidligere president for den protestantiske kirken i Europa (CPCE), innlegg med fokus på viktigheten av Wien som et sted for økumenisk møte gjennom århundrene.

I sin presentasjon utforsket dr. Peter Krömer temaet religiøs frihet. Prosjekter som fremmer interreligiøs forståelse og samarbeid i lokale sammenhenger ble presentert av Dr Elisabeth Lutter fra Vernetzte Ökumene og Dr. Andreas Weissenbäck MBA i Kirchlich-pädagogische Hochschule.

Møtet inneholdt en sesjon med respons på et spørreskjema fra 2017 om lokale konsekvenser av Charta Œcumenica fra CEC medlemskirker, nasjonale kirkeråd and partnerorganisasjoner. Katerina Pekridou, CEC Dialogue Secretary, fokuserte på prosjekter relatert til interreligiøs dialog på nasjonalt og lokalt nivå.

CECs generalsekretær Fr Heikki Huttunen ledet en sesjon om utfallet av CECs 2018 Novi Sad Generalforsamling. Møtedeltakerne hadde mulighet til å reflektere over egne erfaringer fra forsamlingen og fremheve aspekter av CECs arbeid som er spesielt relevant for deres egen kontekst.

Møtet inkluderte en tur i Wien med besøk til steder av historisk betydning. En viktig del av møtet var dedikert til deling av erfaringer fra ENCC. En oversikt over ENCCs skriftlige tilbakemelding på antall spørsmål ble gitt av reverend Aled Edwards, generalsekretær for Cytûn (Churches Togehter i Wales) som pekte på spørsmål av felles interesse som vil bli diskutert på det neste ENCC-møtet.
 
 
 
Saken her hentet fra https://www.ceceurope.org/encc-general-secretaries-met-in-vienna/ 
Design by InBusiness | Powered by i-tools.no