VÅRE MEDLEMER

Norges Kristne Råd
Se listen av medlemssamfunn

NYHETSBREV

Nye Norges Kristne Råd
Flyktningenettverket
Global info

Flerkulturell pinsefestival

11.05.2018
Bli med å feire pinse, økumenikk og flerkulturelt fellesskap på St.Hanshaugen i Oslo!

Årets tema: Søskenskap. Vi feirer at både FNs menneskerettighetserklæring og Kirkenes Verdensråd er 70 år i 2018.

Lovsang fra kl. 10.30 ved All Nations Full Gospel, Prestbyterian Methodist Choir, Tamil Grace m.fl.

Økumenisk gudstjeneste kl. 11

Medvirkende: David Andre Østby (Filadelfia), Advent Ambassadors (Adventkirken), Erik Andreassen (Misjonskirken Betlehem), domprost Anne-May Grasaas (Den norske kirke), Sprell levende (Søndagsskolen), JIL korgruppe (Jesus is Lord Church), Anvar Yanni, Kiriaki Papadopouloui, m.fl.

Kulturfestival kl. 13.00

  • Salg av mat fra hele verden (Kina, Indonesia, Ghana, Etiopia, Filipinene, Kambodsja, Norge)
  • Panelsamtale med Oslo biskop Kari Veiteberg, byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Marian Hansen og forsker ved PRIO Marta Bivand Erdal
  • Musikk og dans fra en rekke artister
  • Hoppeslott og andre aktiviteter for barn
  • Lansering av Laget Interact nettressursside
  • Stands og utstillinger

Ta med noe å sitte på, invitér med venner og spre gjerne videre! Barnevennlig arrangement.

Arrangører: Flerkulturelt kirkelig nettverk i Norges Kristne Råd (hovedansvarlig og initiativtaker) sammen med Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA), Filadelfiakirken, Kristent Fellesskap, Doxa Deo, Oslo misjonskirke Betlehem og Storsalen (Pinse for alle), en rekke migrantmenigheter i Oslo og Den norske kirke v/Oslo bispedømme. Leder av hovedkomiteen er Lemma Desta.

Bakgrunn for pinsefestivalen
Pinsen markerer starten på den kristne kirke. Målet med dette arrangementet er å skape en møteplass for den mangfoldige kirkefamilien, samtidig som migrantmenighetene synliggjøres. Pinsefestivalen er en unik mulighet til å gjenoppleve Pinsen, der kulturelt og språklig mangfold forenes ved Den hellige ånd. Festivalen vil skape kontakt, vennskap og fellesskap på tvers av kulturer og konfesjoner.

Bakgrunn for årets tema
FNs menneskerettighetserklæring §1: Alle mennesker er født frie og med samme menneskeverd og menneskerettigheter. De er utstyrt med fornuft og samvittighet og bør handle mot hverandre i brorskapets ånd.

I 2018 er det 70 år siden verdenserklæringen for menneskerettigheter ble skrevet og vedtatt. Vi markerer menneskerettighetene i en tid preget av frykt, fordommer og økende polarisering mellom folk og nasjoner. Verdenserklæringen for menneskerettigheter må ikke tas for gitt. Pinsehøytiden er en gyllen anledning til å løfte opp søskenskap mellom mennesker uavhengig av nasjon, kultur, språk og tradisjoner. Vi trenger å minne hverandre på at vi er hverandres voktere, medmennesker og medborgere uansett bakgrunn, opphav, utseende og vilkår. 

Design by InBusiness | Powered by i-tools.no