VÅRE MEDLEMER

Norges Kristne Råd
Se listen av medlemssamfunn

NYHETSBREV

Nye Norges Kristne Råd
Flyktningenettverket
Global info

- Sjokkerende at de sendes ut

16.03.2018
Norges Kristne Råd reagerer sterkt på hvordan den afghanske familien ble hentet ut av kirkeasylet på Fitjar, og at de nå sendes ut av landet.

Det er sjokkerende å høre at den afghanske familien som ble hentet ut av kirkeasyl på Fitjar nå sannsynligvis umiddelbart vil bli sendt ut av landet. De har altså fått nei til å bli i Norge mens saken ferdigbehandles. Dette skjer til tross for helt entydige vurderinger fra pastor og menighet på at dette er ekte konvertitter og vel vitende om at Afghanistan er ytterst farlig for konvertitter. Vi er sjokkert og overrasket over at retten på bakgrunn av det den kaller "det totale bevisbildet" bare kan tillegge det faktum at medlemmene av menigheten er overbevist om at de har konvertert, begrenset vekt. Alle vet at veien til tro kan være sammensatt og uforutsigbar, men at retten skulle mene at familien ikke er blitt kristen, er nesten ikke til å fatte. At de nå sendes ut før endelig rettsavgjørelse, gjør situasjonen fortvilet.

- Dette er altså konsekvensen av at politiet brøt sine egne retningslinjer for kirkeasyl, sier generalsekretær Knut Refsdal. Norges Kristne Råd sendte en forespørsel om dette til Justisdepartementet 26.februar, men har enda ikke mottatt noe svar.

- Det viktigste nå er selvsagt den afghanske familien, men det haster også å få bekreftet respekten for alle gudshus og en klarere forståelse av hva konvertering handler om, sier Refsdal.

FOTO: Nytt Liv Sunnhordland

Design by InBusiness | Powered by i-tools.no