VÅRE MEDLEMER

Norges Kristne Råd
Se listen av medlemssamfunn

NYHETSBREV

Nye Norges Kristne Råd
Flyktningenettverket
Global info

Ledsager i Palestina og Israel

19.10.2017
Nå søker vi nye ledsagere til 2018! Vi ønsker engasjerte og tilpasningsdyktige menn og kvinner mellom 25 og 70 år med sansen for informasjonsarbeid.

Vi skal nå rekruttere ledsagere som kan reise ut ca. 30. januar, 10. april, 19. juni og 29. august 2018 (forskyvning på noen dager kan oppstå). Hvert oppdrag er på tre måneder, og vi sender ut fire personer i hver gruppe.

Det økumeniske ledsagerprogrammet i Palestina og Israel (EAPPI) er et program initiert av kirkeledere i Jerusalem og drevet av Kirkenes Verdensråd. Ledsagerne støtter palestinske sivile som er hardt rammet av den israelske okkupasjonen av Det palestinske området, og samarbeider med palestinske og israelske organisasjoner som med fredelige midler arbeider mot okkupasjonen. En viktig del av arbeidet er også å formidle sine opplevelser og erfaringer til folk i Norge.

Til enhver tid jobber cirka 30 personer fra ulike land i team på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Programmet er frivillig og ulønnet, men reise, losji, forsikring og enkelte andre utgifter blir dekket.

I Norge står Norges Kristne Råd bak programmet sammen med Kirkens Nødhjelp, KFUK-KFUM Global og Mellomkirkelig Råd av Den norske kirke.

Klikk her for fullstendig utlysningstekst, kontaktdetaljer og informasjon om søknadsprosessen.

Les mer om Ledsagerprogrammet her.

Dette sier noen tidligere ledsagere om erfaringen:

Nikolai Hegertun (26) bakgrunn fra pinsevennbevegelsen og ledsager i Betlehem i 2011:
- Ledsagerprogrammet gir en helt unik mulighet til å se konflikten innenfra: daglig se hva alt handler om, spasere der konfliktlinjene ligger, og selv kjenne på prøvelsene og frykten - men også stundene av fred og glede som mennesker her lever med. Man får sett det meste av både Israel og det palestinske området, man får en utrolig mulighet til å bli kjent med personer fra begge sider og man lærer uendelig mye - om konflikten, medmenneskelighet og seg selv. 

Per Midteide (69) pastor i Bærum Baptistmenighet og ledsager i Betlehem i 2008:
- Som ledsager kan vi være med å gjøre livet lettere for mennesker som opplever okkupasjon, man kan gjøre noe helt konkret som betyr noe i menneskers hverdag. Det er veldig viktig at kristne mennesker skaffer seg førstehånds kjennskap til konflikten mellom Israel og palestinere, og den beste måten å gjøre dette på er å dra dit og se med egne øyne. Det er viktig å møte mennesker både i Israel og på Vestbredden som med fredelige midler forsøker å bidra til fred og rettferdighet for begge parter. Jeg opplever dette som en forpliktelse også overfor våre trosfeller i Palestina.

Design by InBusiness | Powered by i-tools.no